Plesnivý syr

pridané: 12.6.2009 o 05:00 | vytlačiť
Písala som do Levických mlierární, ktoré vyrábajú plesnivý syr pre Coop Jednota ohľadom zloženia syru a tu je ich odpoveď:

Dobrý deň,
odpovedám na vašu otázku ohľadom plesňovej kultúry Penicillium roqueforti - citujem špecifikáciu od nášho dodavateľa:

" Kultúry Chr. Hansen Penicillium roqueforti sú sušené, práškové konídiá vyrobené z plesne Penicillium roqueforti a predávané ako čisté sušené konídiá."
" Kmene Penicillium roqueforti sú výsledkom najnovšieho technologického vývoja v kultúrach modrých plesní. Kultúry sú vybrané kmene s pôvodom v tradičnom talianskom syrárstve."
Z citovanej špecifikácie jednozančne nevyplýva pôvod suroviny, z čoho sú vybrané kmene izolované. Domnievam sa, že to nie je surovina, ktorá obsahuje lepok - Penicillium roqueforti je ušľachtilá pleseň.

Prajem pekný deň. S pozdravom
Ľubica Sadovenková
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: erika.cvm

Diskusia k magazinu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    KEXAME
    pridané:
    18:22 14.7.2009

    Mala si na mysli asi plesnovy syr , plesnivy by som nerad jedol. a vyraba ho tatranska mliekaren, nie je tam ziadny skrob, ani psenicny a ani kukuricny a nebodaj modifikovany. Najlsepsie je, ked mas na pastetach napisane, ze obsahuje modifikovany skrob, ,ale aky, to im je jedno. Takemu vyrobcovi by som nedal ani licenciu na EAN kod.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.