Plesnivý syr
pridané: 12.6.2009 o 05:00 |
vytlačiť
Písala som do Levických mlierární, ktoré vyrábajú plesnivý syr pre Coop Jednota ohľadom zloženia syru a tu je ich odpoveď:
Dobrý deň,
odpovedám na vašu otázku ohľadom plesňovej kultúry Penicillium roqueforti - citujem špecifikáciu od nášho dodavateľa:
" Kultúry Chr. Hansen Penicillium roqueforti sú sušené, práškové konídiá vyrobené z plesne Penicillium roqueforti a predávané ako čisté sušené konídiá."
" Kmene Penicillium roqueforti sú výsledkom najnovšieho technologického vývoja v kultúrach modrých plesní. Kultúry sú vybrané kmene s pôvodom v tradičnom talianskom syrárstve."
Z citovanej špecifikácie jednozančne nevyplýva pôvod suroviny, z čoho sú vybrané kmene izolované. Domnievam sa, že to nie je surovina, ktorá obsahuje lepok - Penicillium roqueforti je ušľachtilá pleseň.
Prajem pekný deň. S pozdravom
Ľubica Sadovenková
Dobrý deň,
odpovedám na vašu otázku ohľadom plesňovej kultúry Penicillium roqueforti - citujem špecifikáciu od nášho dodavateľa:
" Kultúry Chr. Hansen Penicillium roqueforti sú sušené, práškové konídiá vyrobené z plesne Penicillium roqueforti a predávané ako čisté sušené konídiá."
" Kmene Penicillium roqueforti sú výsledkom najnovšieho technologického vývoja v kultúrach modrých plesní. Kultúry sú vybrané kmene s pôvodom v tradičnom talianskom syrárstve."
Z citovanej špecifikácie jednozančne nevyplýva pôvod suroviny, z čoho sú vybrané kmene izolované. Domnievam sa, že to nie je surovina, ktorá obsahuje lepok - Penicillium roqueforti je ušľachtilá pleseň.
Prajem pekný deň. S pozdravom
Ľubica Sadovenková
Diskusia k magazinu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- KEXAME
- pridané:
- 18:22 14.7.2009
Mala si na mysli asi plesnovy syr , plesnivy by som nerad jedol. a vyraba ho tatranska mliekaren, nie je tam ziadny skrob, ani psenicny a ani kukuricny a nebodaj modifikovany. Najlsepsie je, ked mas na pastetach napisane, ze obsahuje modifikovany skrob, ,ale aky, to im je jedno. Takemu vyrobcovi by som nedal ani licenciu na EAN kod.