Sójové mlieko

pridané: 15.4.2005 o 17:18 | vytlačiť
Zdravím všetkých bezlepkáčov. V tomto novom svete sa už pomaly začínam orientovať.
Svoje problémy s mliekom som vyriešil tak, že som si začal kupovať sújové mlieko. Nemám urobený nejaký podrobný prieskum , ale viem že v jednote ho majú, tam aj chodím nakupovať. Inak je to ťažké, keď veľa mojích jedál som musel vyradiť. To mlieko chutí ako sunar.a je od nejakého českého výrobcu.

s pozdravom Juraj G.

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: jgensor

Diskusia k magazinu (7)

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    20:25 15.4.2005

    Juraj dá sa kúpiť kukuričné mlieko je lahodnejšie.Môj syn nevie vypiť sójové tak som mu kúpila v Blave na Herlianského ulici v Ružinove toto kukuričné je to super.Dobrú chuť Ti želá Mária.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    09:30 18.4.2005

    to je super! o kukuricnom mlieku som nic nevedela. ja viem zo sojovych mliek vypit len "ZAJIC" - je to ceske mlieko. ine mi nechuti, vacsinou ho totiz pridavam len do kavy. Mam totiz najnovsie zistenu alergiu aj na soju - ale len scasti. lubica

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    10:52 18.4.2005

    Ahoj Juraj, orientujem sa v bzl svete tiež len krátko, asi ako Ty- aspon, ked vychádzam z tejto stránky. Píšeš, že veľa jedál si musel vyradiť. Ja sa tiež snažím v tomto smere preorientovať. Zaviedla som si do svojho jedálnička "nové jedlá". Sú určite bzl a myslím si , že sú chutné a vôbec nie sú pracné. Robím si tieto základné "kategórie" : ryžu, cestoviny (ako mušličky, vrtule, kolienka...), špagety, zemiaky a iné. Uvediem aj pár konkrétnych príkladov, možno Ti trochu pomôžu vo výbere bzl jedál. Ryžu uvarím na sladko v sójovom mlieku, čiže si robím tzv. ryžovú kašu, ochutím škoricou, maslom, doplním kompótom. Alebo si uvarím ryžu klasickú (môžeš použiť aj sáčkovú), pridám zavarenú fazuľu alebo kukuricu (dostať ich v malých šikovných konzervách- na jednu porciu) a surovú zeleninu, podľa dostupnosti, čiže pripravím si taký ryžový šalát. Keď mám viac času, urobím si rizoto buď s kuracím mäsom alebo so šampiňónmi. K tomu nastrúhaný syr. Niekedy si robím cestoviny od Novalimu s makom alebo orechami, keď mám chuť na slané, tak s tofú syrom a kukuricou. Alebo špagety. Zistila som, že Novozámocká zmes špagetová je zložení vhodná pre bezlepkáčov, tak s touto zmesou a syrom, k tomu kečup Hellmans. Kúpila som si aj Boloňskú omáčku (Maggie) v sklenom poháriku, mala by tiež vyhovovať, čo sa však snažím nejak overiť. Podľa zloženia obsahuje modifikovaný kukuričný škrob, čiže počítam, že mohla by byť... Dobré je aj lečo so zemiakmi a zemiaky na x spôsobov napr. s kečupom a zeleninou; s volským okom a syrom; s naparenou brokolicou a syrom; s ohriatou šunkou (všetka mäsové výrobky Hrádok Lučenec sú bzl) alebo dá sa urobuť aj granadír. To je len tak v rýchlosti, čo ma napadá. Nemôžeme predsa hladovať. Nakoniec strava s kopou zeleniny je určite zdravšia ako taký guláš s rožkom...Tak to treba brať zdraví aridka

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    07:38 20.4.2005

    Ani mojmu manzelovi nechutilo sojove mlieko a teda ani pripravky z neho, ako puding, ryzova kasa, krupicna kasa a pod. Potom sme vyskusali ryzove mlieko ZAJIC a je velmi dobre. Puding z neho pripraveny je takmer na nepoznanie od normalneho mlieka. Vyskusaj. Nech sa Ti dari. Ahoj

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    00:42 21.5.2005

    Ryžové mlieko ZAJÍC má vynikajúcu chuť. Odporúčam. Chuťou predčí sójové.

  • napísal:
    používateľ:
    maja26
    pridané:
    11:24 4.6.2005

    So sójového mlieka robím často pudingy, deťom veľmi chutia, a musím sa priznať, že hoci ja nemusím....dám si. Používam aj kokosové mlieko, ale dostať ho málo a niektoré nie je bezlepkové. o kukuričnom som nepočula ani som ho ešte nevidela, skúsim zohnať.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    12:33 6.7.2005

    Objavila som v Tesku (Lamač)litrové sojové mlieko a v Trnave na Radlinského 1 predávajú rýžový nápoj aj kukuričný(zajíc).

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.