Vynikajuce bezl. zemle
1/2 pohara kukuricnej muky
1/2 pohara ryzovej muky
1 lyzica amarantovej muky
4 cajove lyzicky suseneho drozdia Oetker
2 cajove lyzicky cukru
3 cajove lyzicky xantanovej gumy
2 lyzicky neochutenej potravin.zelatiny/granulky/
1 1/2 lyzicky soli
Vsetko spolu premiesame,pridame
4 polievkove lyzice oleja
4 cele vajicka
1 cajova lyzicka jablcneho octu
2 pohare teplej vody,moze byt aj trochu viac,podla potreby.
Cesto vypracujeme rucnym elektrickym slahacom v sirsej miske.Cesto ma byt lepkave,makke,tahave.Lyzicou ho nakladame do vymastenych "muffinovych" formiciek.Mozme aj do srncieho chrbta.Vo forme nechat podkysnut.Pecieme v horucej rure. Po vychladnuti dame zamrazit.Z tejto davky mame 18 zemli.
Po pridani viac cukru a bez octu mame cesto na kysnute kolace´(buchty,sisky,zaviny).
Diskusia k magazinu (6)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Monika17
- pridané:
- 10:37 27.3.2007
Vyskúšala som ich, sú ozaj veľmi dobré. Omnoho lepšie ako som robila doteraz. Ale zaujalo ma práve to,že s takýmto lepkavým cestom vieš urobiť aj buchty a šišky. Ako s nim narábaš? Ja mám aspoň také skúsenosti, že s nakysnutým cestom sa robí ešte ťažšie.
-
-
napísal:
- používateľ:
- ValikaS
- pridané:
- 19:24 31.3.2007
Cesto je dobre aj na pizzu,to si roztlapkam s naolejovanymi rukami a na naolejovanom plechu, podobne aj pri siskach, pri zavinoch cesto urobim trocha hustejsie a pomaham si s namucenymi rukami.Pracovat s takym vlacnym cestom nie je jednoduche ale hotove vyrobky su velmi chutne .
-
-
napísal:
- používateľ:
- viktoria131
- pridané:
- 09:52 11.1.2008
Ahojte. Včera som si prvýkrát piekla žemličky. Robila som ich z múky Schar, Mix B. Do pekárničky som dala vymiesiť cesto a vymodelovala som si žemle, uložila na plech vymastený papierom a nechala trošku vykysnúť, ale bohožiaľ, nejak sa im kysnúť nedarilo. Dala som ich piecť a sú strašne tvrdé. Neviete mi poradiť, kde som urobila chybu? Robila som ich podľa návodu. Vie niekto nejaký trik, aby žemličky boli mäkkučké?
-
-
napísal:
- používateľ:
- macula
- pridané:
- 22:10 5.11.2012
žemličky treba zabaliť do mokrej utierky, navrch suchú a nechať odpočinúť, žemličky zmäknú......
-
-
napísal:
- používateľ:
- Rosie
- pridané:
- 21:26 11.1.2008
Ja som skusala piect rozky aj zemle z Promixu forte, presne som dodrzala navod a keby som ich do niekoho hodila, tak ma zavru za zabitie. Tak neviem, pritom mne aj nakysli. Keby ten horny recept nebol tak sialene komplikovany!! Ale je fakt, ze ked som piekla babovku z pudingov ( recept som nasla na tejto stranke ), tak bola uzasne jemna!
-
-
napísal:
- používateľ:
- matus777
- pridané:
- 14:34 31.7.2008
ja ked som videl jednu vec na tvojom clanku hned som vedel ako to skonci, ked si napisala ze si vymodelovala zemlicky :D bezlepkove cesto aby bolo v dobrej konzostencii na pecenie tak musi byt jemne tekute a da sa pripravovat len vo formach... Tie navody na obaloch su zle, hrozne malo vody tam vzdy pisu, musis dat viac az kym nie je cesto redsie