Vyborny chlieb od Labety

pridané: 17.4.2009 o 05:00 | vytlačiť
robime chlieb zo zmesi Labeta a je naozaj dobry...
zmes na tmavy chlieb,drozdie-to je v krabici + voda podla navodu,asi pol deci oleja olivoveho,susene drozdie navyse,semiacka podla chuti,KL guaranovej gumy+ moze byt ale nemusi KL jablcnej vlakniny,,,,

vsetko dobre premiesat,cesto je dost tuhe ale take ma byt(nepridavat navyse vodu ak treba tak olej)..nechame kysnut 2-2,5 hodiny,,,,pecieme v janskej mise vysypanej ryzovou mukou podla navodu.......

dajte potom vediet ako vam chutill :D
p.s. tmavy chleib je ovela lepsi ako svetly
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: natallya

Diskusia k magazinu (10)

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    09:33 17.4.2009

    Ahoj Natalya Ako dlho, a pri akej teplote ho pecies ? Nieje lepkavy na reze ? dakujem

  • napísal:
    používateľ:
    luciasm
    pridané:
    13:09 17.4.2009

    A je ostane mäkký aj na druhý deň?

  • napísal:
    používateľ:
    natallya
    pridané:
    19:51 18.4.2009

    pecieme pri teplote ako je na krabici..aj cas..len potom na konci ho hned nevybereme ale nechame este 10 min v rurw=e,,,no a je makky..aj na dalsi den,,,my ho vacsinou zamrazime a potom cely tyzden papame,,lebo do rury sa zmestia misy 2..tak naraz stale 2 pecieme

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    20:36 21.4.2009

    Dal som si tu namahu a upiekol som clieb podla navodu , a tvojich rad, bohuzial, bol som sklamany, ako niekolko krat predtym, podla mna sa neda z cistej labety upiect poriadny clieb. Po hodine pecenia som ho vybral, nechal trochu vychladnut, ked som si chcel odkrojit krajec, tak to nebolo mozne, jednoducho, cesto bolo este surove neprepecene, a lepilo sa na noz, ako plastelina. Tak som ho dal znova na tristvrte hodiny do rury,aby sa dopiekol, no potom mal koru hrubu, ako vibramy podrazku. Jedine plus by som dal za chut, skoro vyborna, ale ta konzistencia za 5. AK je nieco dobre z labety, tak to je mazanec, je vynikajuci aj z pekarne, len treba pridat viac vody, alebo mlieka a piest v pekarni cca 3,50 min

  • napísal:
    používateľ:
    Rosie
    pridané:
    22:21 21.4.2009

    Hm, myslim ze mas pravdu. My sme tu muku museli preosievat, pretoze tam bolo prilis vela rasce a mala mi to nechcela a tak isto ako pises Ty, bol z vnutra prilis lepkavy, ale nie vlhky, asi privela guarovej muky, zvonku hruba korka. Chutovo dobry, aj malej celkom chutil, ale len cerstvo upeceny, potom uz nie. Teraz peciem z Mixu B a som spokojna. Mozno by sa z nich dala urobit nejaka pouzitelna zmes, ale mne sa chleby zo zmesi nedaria. Janza na co pouzivas Mantlerku?

  • napísal:
    používateľ:
    natallya
    pridané:
    20:27 22.4.2009

    a nnedal si vela vody ,,mne sa to par krat tak nepodatilo,,lebo to cesto je fakt huste ked to robis....hmm? a mne sa zase mazaneec nepodaril ani raz

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    21:41 22.4.2009

    Ahoj Natalya Dal som podla receptu na krabici, pisu 450 - 500, dal som 500, ked som ho piekol v pekarni, tiez som ho dopekal este v rure, lebo bol mazlavy- lepkavy, a ked ho nezies na treti den ho mozes vyhodit, lebo zacne kysnut. Ty z neho urobis bochnik, a potom das do jenskej misy ? Co sa tyka Mazanca, tak ten je vynikajuci, ak pridas rum je z neho fantasticka vianocka. Pecieme ju v pekarni cas 3hod 50 min, aj vo vacsej chlebikovej forme, a pridavame cca 1-1,5 dcl mlieka a trochu kypr. prasku dr. oetker. Nam sa vydari vzdy a ked ostane, urobime z nej zemlovku, ňam !!! Dalej robime uzasne kolace tvarohove, makove s posypkou. Najdi si akykolvek recept na kysnute kolace a pouzij // zmes 250 g Mazanca a 250 g Promix uni // su super, ako z normalnej muky, ak ich nezjes hned, tak vydrzia makucke aj tri dni.

  • napísal:
    používateľ:
    janza
    pridané:
    22:03 22.4.2009

    Ahoj Rosie Mantler pouzivam hlavne na zahustovanie polievok , omacok. Ma to svoju vyhodu , je lacna a ked je vo viacclennej rodine iba jeden celiatik, nemusis pren zvlast zahustovat, vsteci maju bezlepkove polievky, omacky aj stavy. Mantlerka je na predpis a soiji iba 3 sk. Dalej ju pouzivam do chleba a na knedlu, ale pridavam len 50 - 100 g. Velmi dobry a makky clieb je zo zmesi - Promix CH 450 g a 50 g Hotova zmes Biely chlieb z viedenskych pekarni. V baleni su styri balicky po 430 g, to je 1720 g za 215 sk. Ale u nas je to najlepsi chlieb, stoji to za pokus a este sa nestalo, aby sa nepodaril. Uz som si objednal Mix B, ale este sme ju neskusali. Pozdravujem Ahoj

  • napísal:
    používateľ:
    Afro
    pridané:
    17:08 24.4.2009

    Ahojky mě se nikdy žádný chléb ani mazanec od fy Labeta nepovedl:-(,ted jsem od nich koupila směs na bramborový knedlík tak uvidím.Jinak se mi osvědčily mouky od Novalimu a Scharu...

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    14:43 28.4.2009

    ja som od Labety skusala chlieb tmavy presne podla receptu a fakt nic moc, korka tvrda, ledva prehryznes a vnutri mazlavy ale Mazanec je celkom fajn, skusim nabuduce dat teda viac vody.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.