Dobrý chlieb

pridané: 17.10.2009 o 05:00 | vytlačiť
Ahojte v domácej pekárne zn Moulinex som upiekla výborný chlebík. Použila som múku Schär MixB , 40 dcl vody, kvasnice VIVO asi 22 g, sojové vločky, lanové semienko, soľ.

Pečiem na 2 - rýchly program t.j. 2 hod. Chlebík krásne vykysol až tak že mi zdvihol vrchnák na pekárni a potom som ho musela dopiecť na 5 min. v rúre.
Emily
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
Pridal: emily

Diskusia k magazinu (3)

  • napísal:
    používateľ:
    erika.cvm
    pridané:
    12:21 28.10.2009

    Máš pravdu, aj ja pečiem podobne, ibaže dávam 450 ml teplej vody (na 30 sek. zohriatej v mikrovlnke), a ešte asi za 1 PL oleja olivového. Takisto sa mi stáva, že niekedy mi chlebík nadvihne vrchnák na pekárni a musím ho dopiecť, no inokedy je normálnej veľkosti. Prečo - nezistila som za 3 roky... Ale nevadí mi to, pretože chlebík zo Schar sa nedá ani prirovnať k chlebíku z Promixu. Je hodvábny, bielučký, jemnučkých, chutnučký, ... nechám ho vychladnúť, pokrájam a šup do mrazničky. Je chutný a zdravý i keď do vody pridám 1 PL vlákniny kúpenej v lekárni.

  • napísal:
    používateľ:
    marta-ina
    pridané:
    08:31 29.10.2009

    Aj mne vždy až príliš vykysol. Ja však dávam sušené kvasnice. K piecke mám takú odmerku - ja mám Panasonic a tá presne stačí, aby mi chlebík nevybehol z piecky. Neviem koľko to je gramovo, ale kvasnice od Dr. Oetkera mi vystačia asi na dvakrát.

  • napísal:
    používateľ:
    lealka
    pridané:
    20:13 1.11.2009

    Ahoj. Díky za info. Táto rada mi pomohla upiecť ešte lepší chlebík. Dávam 400g múky. L

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.