chlieb - recept

pridané: 8.11.2005 o 22:23 | vytlačiť
Ahojte,

chcem sa podelit s vami o moj bezlepkovy chleba. Peciem ho takmer podla receptu, kt. je uvedeny na muke Promix -Ch. Množstvo muky zachovavam, davam dva balicky suseneho drozdia Dr. Oetker, pridavam este stipku soli a cele to zarobim s cca 0,5l vody. Uplne na zaver pridam par kvapiek octu a oleja a cele znova premiesam. Cesto dam do nadoby ( ja peciem v silikonovej forme a neviem si ju vynachvalit ale kludne pouzite aj klasicke nadoby na pecenie chleba ).

Necham 15 minut vykysnut a dam piect, 4 minuty ho peciem uplne naplno a potom cca 60 minut na najnizsom stupni.
Ja si do cesta pridavam este aj rascu, resp. slnecnicu al. sezam je to uz len na vas.
Este ani raz som nemala dieru v chlebe a ani sa netrusil. Dokonca mi ho konzumuje aj moja sestra, ktora nie je bezlepkacka. Ked ho vyberiete z mraznicky treba ho dat len do hriankovaca, resp. do mikrovlnky.
Prajem vam vela stastia a dobru chut! Naozaj si to zasluzime.
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: sonula

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.