Chlebík z múky Schar

pridané: 8.5.2007 o 20:46 | vytlačiť
Dnes som prvýkrát piekla chlebík z novej múky na predpis - Schar. Je neskutočne fantastický. Tak dobrý bezlepkový chlieb som ešte nejedla.
Robila som ho klasicky v miske - kyske,množstvá podľa návodu na výrobku. Len chcem upozorniť, že v návode v slovenčine zabudli napísať, že treba pridať soľ.

Keďže v anglickom návode píšu, že treba pridať soľ, tak som ju do cesta dala a urobila som dobre. Ja som do cesta pridala aj slnečnicové a ľanové semienka a na 1 kg múky aj 1 lyžicu octu (jablčný). Cesto krásne nakyslo a po upečení je vynikajúce.
Ahojte Daniela.
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
Pridal: DanielaBacíková

Diskusia k magazinu (8)

  • napísal:
    používateľ:
    popsy
    pridané:
    10:00 9.5.2007

    Chcela by som sa spytat, ci ste to piekli v klasickej plynovej alebo elektrickej rure alebo v piecke na chlebik? ja byvam totiz v podnajme a mame tam staru plynovu ruru a bojim sa, ze sa mi v nej chlebik dobre neupecie a neprepecie...Neviem ani, na akom stupni to mam piect, pretoze na tej nasej rure su napisane len cisla- 1,2,3,4,5,...Neviete mi poradit?

  • napísal:
    používateľ:
    Jenny
    pridané:
    17:51 9.5.2007

    tento chlebík som piekla v teplovzdušnej rúre a veľmi mi chutil, tiež som pridala soľ, kmín a ľanové semienka je veľmi debre, že túto zmes na pečenie chleba dostať už aj na recept

  • napísal:
    používateľ:
    DanielaBacíková
    pridané:
    20:42 9.5.2007

    Ja som chlebík piekla v elektrickej rúre na 200 st. celzia asi 50 - 55 minút. Viem, že pečenie v plynovej rúre ja problematické - keď som ju v minulosti mala, vždy som pridala naspodok rúry nádobu s vodou. Vtedy sa mi cesto nevysušilo. Ale jednoznačne lepšia na pečenie je elektrická rúra. Držím palce. Daniela

  • napísal:
    používateľ:
    popsy
    pridané:
    14:57 10.5.2007

    OK, dakujem skusim to s tou vodou, a este by som vas rada poprosila, neviete ake cislo na plynovej rure prislucha 200St.c.???

  • napísal:
    používateľ:
    žužka
    pridané:
    18:18 26.10.2007

    prosim nemohla by si mi poslat recept ale presny hm?

  • napísal:
    používateľ:
    megi
    pridané:
    14:07 2.11.2007

    ahoj žuži, tu je môj recept: pečenie v plynovej rúre bez misky s vodou. pri zmene droždia alebo psylia môže byť výsledok iný. 500-520 ml vlažnej vody 1pl psylium (FINAX) 2pl olej (nie olivový) 1čl soli 1pl cukru 1/3 čerstvé droždie fala 500g MIX B 2čl xantan (nie guar) V 100ml rozmiešame droždie a cukor, v ostatnej vode rozmiešame psylium, olej a soľ. Pridáme MIX B a xantam. Cesto si nechám vymiešať v pekárni (potrebuje miešať 15 minút) , potom ho vyberieme na naolejovanú dosku, rozdelíme na dva kusy, vyformujeme bochníky a nakoniec ho pováľame po múke. Takto upravené bochníky preložíme na plech, ktorý už nemastíme ani nemúčime. Bochníky poriadne poprepichujeme a narežeme. Medzi tým si rúru predhrejeme na stupeň č 1 a vypneme. V predhriatej rúre necháme kysnúť 15 minút. Potom rúru zapálime a necháme na minime ďalších 10 minút. tak jemne zvýšime teplotu, kým nebude na stupni č.3-3,5 (ďalších 15 minút). Pri tejto teplote pečieme ešte 30 - 45 minút Je dôležité, aby sa chlieb piekol pomaly a vytvorila sa nám tvrdšia kôrka, ináč nám chlieb spadne. Ak dáme 1/2 droždia chlieb prekysne.

  • napísal:
    používateľ:
    gasi
    pridané:
    22:47 6.11.2007

    Megi, chcela by som sa spýtať, prečo pridávaš do chleba aj psylium. Ja zatiaľ pečiem chlieb klasicky a s týmto som sa zatiaľ nestretla, v podstate ani presne neviem, čo to je. Počula som, že je to vhodné pre ľudí, ktorí majú problémy so stolicou. Možno to nahrádza vitamímy skupiny B, ktoré obsahujú celozrnné obilniny. Pozdravujem !

  • napísal:
    používateľ:
    lenka30
    pridané:
    15:12 31.5.2009

    ahojte všetci ja tiež pečiem chlebík z tejto múky a je veľmi dobrý.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.