Prvý Schär bezlepkový deň na Slovensku.

pridané: 1.10.2012 o 10:35 | vytlačiť

 

Už dva týždne pre samotným podujatím, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 29.9.2012 v hoteli Crown Plaza v Bratislave, bolo jasné, že táto akcia bude mať úspech. Rezervácie boli ukončené pre veľký záujem skôr.

Toto sa potvrdilo aj pri samotnom príchode do lobby známeho hotela. Rad ľudí čakajúcich na registráciu bol síce dlhý, no šikovné a usmievavé dievčatá to zvládali rýchlo a s prehľadom.

Program bol naozaj bohatý a nevedeli ste kam skôr. Na začiatku nás privítala nádherná vôňa upečeného pečiva, ktoré mohol každý dosýtosti ochutnávať. A toto ochutnávanie sa nieslo všetkými miestnosťami. Od chleba a pečiva cez slané pochúťky až po sladkosti, ktoré sa nestíhali vykladať. Aj ten, kto doteraz nemal možnosť zoznámiť sa so  širokým výberom bezlepkových produktov firmy Schär, spoznal chuť každého kúska. Bonusom navyše bola ochutnávka zmrzliny, ktorú momentálne na Slovensku ani nekúpite.

Po privítaní, na ktorom nechýbal ani známy maskot, vážka Milly, sme sa nedočkavo preniesli do plnej sály, kde už varil známy šéfkuchár Wellness hotela Chopok pán Ivan Klčovský. Kuchársku šou nevynechal asi nik. Vďaka jeho receptom, ktoré dostal každý účastník aj v tlačenej forme, si jeho čerstvo upečenú bagetu, či pizzu vyskúša doma upiecť hádam každý.

Program bol naozaj nabitý. V jednej miestnosti prednášala gastroenterologička MUDr. Jarmila Kabátová  na tému „Diagnóza celiakia“ a hneď vedľa výživová poradkyňa Ing. Jarmila Kabátová na tému „Bezlepková diéta“. Starí, no i novo diagnostikovaní celiatici sa čo to naučili. Cez prestávku kuchárskej šou nás zaujala aj aktívna diskusia o genetike, predispozíciách rodinných prislušníkov celiatikov a možnostiach vyšetrení.

No a hladní sme určite neboli. Na obed sa podávala bezlepková pizza, plnená bagetka, či vyprážané kuracie prsty. Komu bolo málo, mohol ochutnať aj bezlepkové palacinky priamo z panvice kuchára.

Deti sa zabavili tiež. Milly organizovala detskú diskotéku, aj kvíz s rôznymi cenami. Millyn svet bol plný šikovných rúk na tvorivých dielňach, rôznych hračiek, či dvoch skácacích hradov. Deťom sa nechcelo ísť ani domov.

Na záver dostala každá rodina darček, tašku dobrôt, ktorú určite každý ocenil. My hodnotíme toto podujatie na jednotku s hviezdičkou a dúfame, že táto akcia bude pravidelne pokračovať.

Pripravila: ČeJa

 

Fotografie z tejto akcie nájdete zatiaľ na našej Facebookovej stránke www.facebook.com/Celiakia.sk. Už onedlho doplníme novú fotogalériu - hneď ako budeme mať fotky od profesionálneho fotografa.

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Miloslav Jurík

Diskusia k magazinu (6)

  • napísal:
    používateľ:
    Agatha
    pridané:
    14:07 1.10.2012

    Škoda, že niečo podobné neorganizujete aj na východe Slovenska.

  • napísal:
    používateľ:
    bebina
    pridané:
    13:19 3.10.2012

    Agatha, nelutuj, ze si tam nebola, lebo ja som tam bola a nebolo to az tak super ako to opisuju. Pizza bola otrasna, nedala sa jest, cely cas som musela stat, lebo bolo malo miesta na sedenie. Pravdupovediac, bola som uz aj na lepsom meetingu ci ako to nazvali, firma by sa mohla aj lepsie prezentovat, hlavne, ak to by malo byt ich prve taketo podujatie, no v celku bieda!

    • napísal:
      používateľ:
      dadka142
      pridané:
      13:49 6.10.2012

      suhlas, ja som tam sice nebola tak neviem posudit, ale pizza sa sa mi doma z ich muk podla receptoch na obaloch urobit neda :(. Palacinky robili s mliekom?

      • napísal:
        používateľ:
        swat
        pridané:
        09:29 8.2.2013

        Ahoj, moja priatelka robila pizzu podla navodu na obale muky Mix-B ale dala tam aj mlieko. Cesto bolo super, robievame ho take tensie, lebo tak nam chuti :) Jedla ju aj ona a chutila jej.

  • napísal:
    používateľ:
    baraka
    pridané:
    19:45 7.10.2012

    ja som bola a pizza mi chutila, mala som syrovú a bola fakt dobra. sedieť som mala tiež kde a to som na prednášky nechodila prvá, ale je pravda ze ani posledná. produktov, ktoré prezentovali bolo veľa a každý si mohol zobrať aj viac krát. veľmi my chutil novy Francúzky sladký chlebík ktorý sa u nás ešte nepredáva, ale ako sľúbili (keďže bolo veľa ohlasov naň) vraj by mal byť každú chvíľu aj u nás, išlo o nový produkt, chuti podobne ako vianočka. Takto sa vola Pain Brioché. Páči sa mi myšlienka prezentovať produkty, ktoré sa u nás nepredávajú a na základe reakcii ich zaradiť. Zmrzlina bola tiež super, ako sa vyjadrila moja sestra konečne zmrzlina v kornútku a s kornútkom, ktorý sa môže jesť. My sme boli spokojne, postretali sme známych, najedli sme sa a ešte sme dostali aj na cestu taštičku s produktami :)

  • napísal:
    používateľ:
    andrijoshka
    pridané:
    10:41 11.10.2012

    Bol som tam a bolo to super. Jednoducho keď ma niekto niekam pozve a zadarmo ma dosýta pohostí, tak predsa nebudem frfľať ako pani Bebina! Ochutnávka bola skvelá, balíček tiež, prednášky a program pre deti bol tiež fajn. Dadka142 - palacinky robili s mliekom, ale som neochutnal, lebo čakalo priveľa ľudí. Schäru ďakujem a odporúčam im ísť aj na východ, lebo i tam dobre ľudze :)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.