Bezlepková diéta je v súčasnosti hnacím motorom tenisovej hviezdy Andyho Murraya

pridané: 11.4.2012 o 18:16 | vytlačiť
Vrcholový tenisový hráč Andy Murray má po 5 mesiacoch bezlepkovej diéty viac energie ako predtým, rýchlejšie sa zotavuje a znovu objavil schopnosť vstávať zavčasu, takto sa sám Murray vyjadril k otázkam reportérov.

Škót hovorí, že je prekvapený koľko energie mu bezlepková diéta dala. Tiež hovorí, že zmena stravovacích návykov mu je užitočná aj na kurte.

„Myslím si, že veľký rozdiel je v mojom prístupe k tréningu a k diéte. „Cítim sa veľmi sviežo“, vraví.

Pri hraní v halách na parížskom Bercy, kde sú skoré začiatky bežné, Murray hovorí: „ spával som sedem a pol hodiny po hraní dvojhier a štvorhier, ale vždy som sa prebudil svieži. Diéta mi dáva viac energie.“

Chýba mu, že neje chlieb a iné obľúbené veci obsahujúce lepok?

Áno. Hovorí, že v reštauráciách, „sa mi cnie, že si nemôžem vziať menu a objednať si čo chcem - ako napríklad chlieb, keď sa čaká na hlavné jedlo... Je to vcelku frustrujúce, keď si všetci ostatní máčajú chlieb v olivovom oleji alebo ho natierajú maslom.“

Ak však aj Murray vidí podobné úžitky ako Novak Djokovič, ktorý pripisuje sériu veľkých víťazstiev práve bezlepkovej diéte, tenisový svet môže očakávať bezlepkový ošiaľ!

Jefferson ADAMS

Jefferson Adams je spisovateľ na voľnej nohe žijúci v San Franciscu. Jeho básne, eseje a fotografie sa objavili okrem iného objavili aj v Antioch Review, Blue Mesa Review, Caliban, Hayden je Ferry recenzie, Huffington Post, Mississippi Review a Slate.

Uverejnené s láskavým dovolením Celiac.com

Preložila firma Grandslam MB, s.r.o. – partner portálu Celiakia.sk
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: milos

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.