Nová kategorizácia
Diskusia k magazinu (7)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Zajka
- pridané:
- 09:29 29.10.2010
A kde získam informácie novej kategorizácie potravín? Ďakujem Zajka
-
-
napísal:
- používateľ:
- andrea29
- pridané:
- 14:20 29.10.2010
Zajka, najdes to na stranke ministerstva zdravotnictva, vpravo dole je kategorizacia od 1.10.2010 potom zoznam dietetickych potravin a cast A .
-
-
napísal:
- používateľ:
- Zajka
- pridané:
- 19:14 29.10.2010
Ďakujem pekne
-
-
napísal:
- používateľ:
- ujo
- pridané:
- 20:54 1.11.2010
Ja stále používam múku PROMIX-Forte, čo dostanem na recept. Je balená po 1 kg. Pečiem v pekárničke Moulinex. Z 0,5 kg múky dostanem 0,8 kg chleba. Predtým som piekol aj z PROMIX-CH a PROMIX-Uni. Najviac sa mi osvedčila múka PROMIX-Forte. Dôležité je správne dávkovanie zložiek. Ja používam 3,6 -3,7 dl vlažnej vody (nesmie byť menej, ani viac!), 1 KL soli, 1 PL kryšt. cukru, 1 KL octa, 1,5 PL oleja, 0,5 kg spomínanej múky. Droždie (sušené) dávkujem od oka. Bývam v zahraničí, preto droždie neuvediem. To treba si trpezlivo odskúšať a pri nepodarku nevešať hlavu, ale skúsiť znova a znova. Úspech sa objaví. Dľa možnosti treba sa držať stále jedného druhu droždia. Podotýkam, že návod na obale droždia je vo väčšine prípadov uvedený pre pšeničnú múku!! To sú moje skúsenosti. Hodne zdaru!
-
-
napísal:
- používateľ:
- ojaja
- pridané:
- 21:24 1.11.2010
Dakujem za radu :-)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Zajka
- pridané:
- 11:44 2.11.2010
Počula som, že Promix Forte je múka, ktorá by sa nemala používať, teda konzumovať každý deň. Neviem, či je to tak naozaj, ale posúvam info ďalej. Zajka
-
-
napísal:
- používateľ:
- ujo
- pridané:
- 21:42 2.12.2010
Ďakujem za upozornenie. Zdá sa mi, že keby tak bolo, na obale by to bolo uvedené. Najlepšie bude informovať sa priamo u výrobcu.