Syry

pridané: 16.3.2003 o 22:53 | vytlačiť
Viete mi povedať, či môžem jesť syr NIVA alebo Hermelín ? Dík Gahan.

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Anonymous

Diskusia k magazinu (8)

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    00:15 17.3.2003

    Syry všeobecne nie sú vhodné ako DENNA potravina. Je vhodne jesť syry 2 až 3x do týždňa. Ktoré syry? Vynechať úplne: tavené a (plno)tučné syry s dlhou lehotou spotreby -(nad 20dní) Nevhodné su syry kombinované úpravované s so zeleninou tzv. nátierkové ! ! ! Vhodné sú len syry zrajúce pliesňové a sójové. ALE POZOR ! ! Doporučujem opatrne testovať. Sú rôzne typy celiakie a nie je jasné (vopred), aké máte dispozície vlastného metabolizmu. Vieme to zmerať pre Vašu osobu proti konkrétnym potravinám. To sa dá dohodnút termín a podmineky. Nie je vhodné jesť často syry robené z kravského mlieka. Pre častú konzumáciu sú veľmi vhodné syry z kozieho a ovčieho mlieka. (Dôležité je použité zrážadlo a dôveryhodnosť výrobcu !!!!) Osvedčuje sa popri konzumácii syra ich doplnať cesnakom, cibulou alebo ďumbierom. Namiesto syrov z kravského mlieka doporučujem sójový syr Tempeh, Tofu... (rôzne druhy). Syry Hermelín a iné pliesňové syry sú obecne vhodné len v tom prípade, pokiaľ nejete denne priveľa cukru alebo sladkých potravín (rožok, bageta, chlieb. pizza, ...) alebo nepijete nápoje typu Coca Cola, alkohol... Prajem pekný deň. Pavel S. - ASTEVIA

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    12:25 17.3.2003

    myslim, ze z navstevnikov tejto stranky sa kazdy stravuje zdravo (minimalne neje casto rozky, bagety, chlieb, pizzu a pod)...

  • napísal:
    používateľ:
    Vizi
    pridané:
    14:04 17.3.2003

    Astevia - kto si? :-))))) Kolko tak asi chelab poje taky bezlepkac a kolko alkoholu?

  • napísal:
    používateľ:
    renata
    pridané:
    15:00 19.3.2003

    Ahojte, pocula som nazor, ze makke syry nie su vhodne pri bezlepkovej diete, lebo mozu obsahovat lepkove stabilizatory. A tiez ze plesnove syry mozu obsahovat lepok - plesen vraj moze mat chlebovy zaklad - nemam to 100% overene. Tvrde syry su vhodne. Takze kde je pravda? Renata

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    23:05 19.3.2003

    Moj osobny (neodborny) nazor je, ze plesen nema s lepkom spolocne vobec nic (resp. nemoze ho obsahovat aj ked trebars vyrastla na chlebe - co ale v pripade plesnivych syrov by tak byt nemalo, kedze technologia vyroby by kontakt s chlebom mala vylucovat).

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    23:06 19.3.2003

    Som si to po sebe precital a uz tomu nerozumiem ani sam :-). Proste som chcel povedat, ze plesnive syry by mali byt v pohode - plesen urcite.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    15:13 25.7.2003

    Myslím, že každý si nájde ten vhodný syr a mojej dcére celiatičke aj mne chutia ovčie syry, kozie syry ale aj korbáčiky a bánovecké syry a z mliekospolu, ktoré obsahujú syrovátku ale každý si môže oskúšať ako bude reagovať. Treba pozerať na Ečka a ostatné prísady. Ja veľmi neobľubujem plesňové syry, kedy plieseň v tele ostáva na celý život. Zlata

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    12:59 28.10.2003

    Dik skvele si ma rozosmial :-)))) Brona

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.