Doverujete zlozeniu

pridané: 8.9.2003 o 23:49 | vytlačiť
Prosim vas,
da sa doverovat zlozeniu, co je napisane na obale kazdej potraviny? Zvlast masove vyrobky, maloktory z nich ma napisane v zlozeni muku.
Dik Martin

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: cicman

Diskusia k magazinu (3)

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    09:49 9.9.2003

    Ked muku neuvadzaju, tak ju vyrobok neobsahuje, myslim, ze je to prisne kontrolovane. A masove vyrobky, ktore obsahuju muku, z 80% obsahuju sojovu muku a ta sa tam uvadza. Niekedy v minulosti sa dost pouzivala psenicna muka, dnes ale vyrobcovia od toho ustupuju z dovodu zabezpecenia vyssej kvality a trvanlivosti vyrobkov. Ale u masovych vyrobkov /aj inych/ treba davat pozor aj na Ecka, lebo sa v nich casto objavuju skroby. Z masovych vyrobkov mozes konzumovat PM Zbrojniky, mnohe sice obsahuju skrob, avsak mam ich potvrdenie, ze pouzivaju vylucne kukuricny skrob a tiez Tauris, Faja /Trnava/, Masokombinat Hradok dokonca zacal oznacovat svoje vyrobky preciarknutym klasom. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    18:52 10.9.2003

    Jedna dosť závažná vec o ktorej nemusia vedieť ani výrobcovia je, že "koreninové zmesy" uvádzané v zložení môžu byť na báze múky/alebo soli/ V prípade múky nie je zaručené, že nie je preničná. Prosím niekoho,kto sa s tým bližšie zapodieva-nech pošle komentár. Nie každý výrobca používa iba čisté koreniny. Zmesy sa vyrábajú a dovážajú zvlášť. Zvláš sa obraciam na Borisa.Zdá sa,že má prehlad a informácie. Rada sa podelím. Daša.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    08:58 11.9.2003

    Co sa tyka koreninovych zmesi, niekedy sa do nich pridava tzv. protihrudkujuca latka /napr. glutaman sodny/, aby sa koreniny nelepili, resp. nezvlhli. A tato obsahuje lepok. Avsak nie vzdy je to tak, lebo niektory vyrobca nepridava tuto latku a potom sa nam zda, ako keby koreninova zmes bola zlepena. A zasa niektore koreninove zmesi nepotrebuju tuto latku, lebo nemaju dovod sa lepit /ked je to napr. zmes bylin - napr. firma Kotanyi robi Provensalske korenie, ktore je ciste/. Avsak vzdy treba dobre citat zlozenie a ja najradsej priamo oslovujem vyrobcov. Boris

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.