Desiata do školy

pridané: 3.9.2003 o 19:02 | vytlačiť
Mám už 17 a celiakiu mám od narodenia. Vždy som si brávala na desiatu kukuričný krehký chlieb s nejakou nátierkou, lenže ten sa mi už dávno prijedol. Ak máte recept alebo návod na nejakú chutnú desiatu, poraďte aj mne. Ďakujem.

Školu už síce tento rok končím, ale vaša rada sa mi zíde aj na vysokej škole.


Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Anonymous

Diskusia k magazinu (11)

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    19:07 3.9.2003

    Zabudni ze budes na vyske desiatovat, tam sa zacina rovno obedom :-)

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    19:25 3.9.2003

    Ale napisem aj nieco zmysluplne :-). Ja som bol vzdy lenivy a riesil som to cokoladovymi tycinkami. Nikdy sa mi nechcelo pripravovat desiatu. Ale napr. vyskusaj ryzovy nakyp, ak ho mas rada, je skladny a chutny. A inak ovocie, banan, jablko, cokoladka, to musi byt. Mne velmi chutia aj ryzove chleby - "polystyreny". Najviac tie so sojou. Takze tiez moze byt zmena. A este - polystyreny v cokolade, alebo jogurte, to sa tiez da. A take keksiky - vyraba to Sered. Tie su tiez dobre. Ale ja som casto hladoval, potom som si zvykol a obed postacoval. Tak neviem, snad som Ti aspon trochu pomohol.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    07:39 4.9.2003

    Ahoj. Ja dávam synovi na desiatu rôzne jogurty SABI. Sú aj väčšie balenia. Myslím, že 400 ml a ovocie. Taktiež stále pečiem piškótové cesto posypané rôznymi posýpkami /nakrájanými vlašskými orechami, škoricou, celým makom, ovocím a pod./. Mám to naporciované v mrazničke. K tomu ak môžeš mlieko 250 ml. No musím povedať, že keď má dlhšie vyučovanie chodí domov hladný. Zdraví Ťa Magda.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    08:28 4.9.2003

    Ahoj, Milos ma pravdu na vyske sa zacina obedom, ale ja synovi balim chlieb. Celkom ma rad na desiatu, ked mu balim aj chlieb vo vajicku do alobalu a syrokrem. Myslim, ze toastovace su celkom fajn - take na zapekanie chleba, to si polozim platok chleba nan natriem maslo, syrokrem a potom navrstvim sunku, salamu, alebo syr, tenka vrstva kecupu a znova chlieb, je to super jeditelne aj studene, zabalim to alobalu a oblubena desiata je na svete. Este sa da aj babovka, naporcovat tak ako napisala Magda. Respektive aj bezl. puding je moznost. My krehke kukuricne chlebiky nemozeme ani vidiet, prejedli sme sa ich.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    08:59 4.9.2003

    Okrem toho, ze tak ako Magda odporucam bezlepkovy chlieb s maslom, syrom, sunkou, salamom, zeleninou, prip. hrianku, moze to byt napr. aj jogurt /Jogobela, Lipotvska mliekaren, Madeta, Oke, Senicka mlekaren/, sojove jogurty /Ala, Kalma/, tvarohove kremy Pribinacek /smotanovy/, Kuninek /vsetky/, Liptacik /vsetky/, alebo len tak malu sladkost /napr. banan v cokolade - dodava energiu/. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    09:32 4.9.2003

    Mala sladkost je super, ale nenajes sa z toho. Ja som to vacsinou riesil 100gr margot tycinkou a velkou kofolou - na chvilu pomoze, ale ked sa toho prejes, tak uz nepomoze nic :-). No a na vyske - tam sa kazdy stravuje ako sa da, vacsinou aj tak znacne nezdravo, takze tym sa zatial netrap... Zistis, ked to bude aktualne.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    11:07 4.9.2003

    Pribinacek sa moze? Vsak je tam zelatina nie? Katarina

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    15:26 4.9.2003

    Malou sladkostou som samozrejme nemyslel nahradu normalneho jedla, ale ako doplnok k strave. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    15:28 4.9.2003

    Pribinacek, ale len smotanovy, sa moze, otvorte si www.coeliac.cz, listy vyrobcov. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    15:30 4.9.2003

    A kofolu mozes? Ved je tam 150 /karamel/. Mas to potvrdenen od vyrobcu? Ak ano, prosim zasli vyjadrenie. D. Boris

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    13:57 6.9.2003

    od vyrobcu nemam potvrdene nic, ale aj tak ju pijem. Ale skusim to zistit

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.