celiakie

pridané: 24.10.2002 o 23:02 | vytlačiť
držím druhým rokem bezlepkovou dietu je mi 30 let,léčím se homeopatiky a piji homeopatický čaj.cítím se dobře.v práci ale obědvám denně jídlo kde se jistě občas objeví i lepek i když si vybírám jídla spíše zeleninová.mohu to tak praktikovat dále?jinak dietu dodržuji potíže žádné nemívám.prosím odpoví mi někdo jak dále??díky moc zdravím všechny

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: Anonymous

Diskusia k magazinu (2)

  • napísal:
    používateľ:
    milos
    pridané:
    12:58 28.10.2002

    Mám v podstate podobný problém, tiež si občas nie som istý niektorými jedlami. Myslím, že ten výber zeleninových jedál je najlepší spôsob - aj keď úplne najbezpečnejší je zrejme nosiť si jedlo z domu.

  • napísal:
    používateľ:
    Systém
    pridané:
    16:14 5.11.2002

    Nedoporucujem konzumovat jedla z verejnych stravovacich zariadeni /restauracie, jedalne, atd./, lahko moze dojst k priamej, resp. nepriamej kontaminacii, je treba si uvedomit, ze aj miligram muky skodi a moze sa dostat lahko do jedla napr. zo zle umytych kuchynskych zariadeni, priborov, resp. z inych jedal. lepok je casto skryty v roznych omackach, stabilizatoroch, emulgatoroch, ktore navonok nepoukazuju na obsah lepku, tkaze len overene veci. Je uz viacero vyrobcov napr. udenin, konzerv, jogurtov, syrov atd., ktore su bezlepkove /napr. PM Zbrojniky, Tauris, Liptovska mliekaren, Hame, Levicke mliekarne, Faja, Figaro, Nestle-Orion, Frape, atd/ Boris. Boris

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.