celiakie
Diskusia k magazinu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- milos
- pridané:
- 12:58 28.10.2002
Mám v podstate podobný problém, tiež si občas nie som istý niektorými jedlami. Myslím, že ten výber zeleninových jedál je najlepší spôsob - aj keď úplne najbezpečnejší je zrejme nosiť si jedlo z domu.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Systém
- pridané:
- 16:14 5.11.2002
Nedoporucujem konzumovat jedla z verejnych stravovacich zariadeni /restauracie, jedalne, atd./, lahko moze dojst k priamej, resp. nepriamej kontaminacii, je treba si uvedomit, ze aj miligram muky skodi a moze sa dostat lahko do jedla napr. zo zle umytych kuchynskych zariadeni, priborov, resp. z inych jedal. lepok je casto skryty v roznych omackach, stabilizatoroch, emulgatoroch, ktore navonok nepoukazuju na obsah lepku, tkaze len overene veci. Je uz viacero vyrobcov napr. udenin, konzerv, jogurtov, syrov atd., ktore su bezlepkove /napr. PM Zbrojniky, Tauris, Liptovska mliekaren, Hame, Levicke mliekarne, Faja, Figaro, Nestle-Orion, Frape, atd/ Boris. Boris