BIO Pohankové cestoviny Felicia Fusilli

pridané: 18.9.2013 o 13:00 | vytlačiť
  • BIO cestoviny bez škrobu, farbív a konzervačných látok  
  • sú zdrojom vlákniny

Zloženie:

BIO pohanková múka z produkcie EU

Príprava uvedená na obale:

Do vriacej vody so soľou vsypte cestoviny (na 100 g cestovín použite 1 l vody), zamiešajte a varte 7-9 minút, po uvarení sceďte a nechajte odkvapkať. Pridajte trochu oleja a premiešajte, aby sa cestoviny nelepili.

Krajina výroby: Taliansko

Hmotnosť: 250 g

Obal:

Cestoviny sú balené v pevnom plastovom sáčku. Je žltej farby, na prednej strane sčasti priesvitný, takže je  možné vidieť farbu a tvar cestovín. Na prednej strane je tiež znak bezlepkového výrobku, hmotnosť, názov cestovín a informácie o nich. Po bočných stranách je uvedený postup prípravy cestovín v šiestich jazykoch (taliansky, španielsky,  dánsky, anglicky, nemecky a francúzsky). Na zadnej strane je uvedené zloženie výrobku v slovenskom jazyku, dátum expirácie a energetické hodnoty cestovín.

Hodnotenie:

Cestoviny sú hnedej farby s malými tmavšie hnedými bodkami. Vôňa je typicky pohánková, ale nie výrazná, len celkom zblízka. Osobne som tento druh cestovín predtým nejedla, ale bola som milo prekvapená. Pripravila som ich so smotanovou omáčkou a šampiónmi a boli naozaj veľmi dobré. Varila som ich podľa návodu, ale nechala som ich vrieť asi 9 minút. Boli mäkké tak akurát. Zdali sa mi viac sýte ako kukuričné, ale možno len môj subjektívny pocit dnes.

Okrem toho že chutili, majú aj zdraviu prospešné vlastnosti:

  • zvyšujú obranyschopnosť organizmu
  • pôsobia preventívne voči vysokému krvnému tlaku
  • regulujú hladinu cholesterolu v krvi
  •  

    Pohánkové cestoviny sú pomaly sa spaľujúce sacharidy, čo znamená, že chvíľu trvá, kým sa rozštiepia na energiu. Pomáha to udržať v organizme dlhší čas vyváženú hladinu energie, čo zasa prispieva k lepšej regenerácii svalov a psychickej sviežosti. Ak sa sacharidy dostanú do krvného obehu pomalšie, produkujú menej hormónu ukladajúceho tuk ako i enzýmov než sacharidy typu bielej ryže, musli a bieleho chleba, ktoré sa do krvného obehu dostanú rýchlejšie.

    Tieto cestoviny si môžete kúpiť v internetovom obchode na www.cilka.sk.

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: zuzanab

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.