Bezlepkové ovsené vločky značky Semper

pridané: 18.4.2013 o 13:19 | vytlačiť

 

  • sú špeciálne spracovávané od pestovania ovsa,                                                                                  zberu až po ich výrobu tak, aby sa zabránilo kontaminácii ovsa inými zrnami,
  • čistý ovos siaty sa pestuje na poliach, na ktorých sa nepestovali zrná obsahujúce lepok (pšenica, raž, jačmeň) po dobu minimálne dvoch rokov,
  • polia, úroda a výroba podliehajú prísnej kontrole kvality,
  • obsah gluténu < 20 mg/kg,
  • najlepšie uskladniť v suchu, v teplote neprevyšujúcej izbovú teplotu.

Zloženie:

Parené a drvené ovsené vločky

Krajina výroby: Švédsko

Hmotnosť: 500 g

Obal:

Ovsené vločky sú balené v tvrdej papierovej krabici. Podľa môjho názoru je to viac praktické ako v sáčku. Otvára sa zhora, vločky sa môžu sypať cez malý otvor na boku, alebo klasicky vybrať lyžicou.

Hodnotenie:

Ja osobne a určite aj veľa iných celiatikov som neverila že budem môcť ešte niekedy ochutnať ovsené vločky. Mala som ich rada v rôznych podobách, či už s medom a orieškami zapečené a potom do mlieka, jogurtov, vlastnoručne pečené ovsené sušienky, alebo ovsená kaša, je možné ich zmiešať s nastrúhaným jablkom, alebo pretlačeným banánom. Ovsené vločky sa môžu jesť aj surové, ale uvarené sú ľahšie stráviteľné.

Tieto ovsené vločky sú veľmi jemné, neobsahujú žiadne tvrdé pichľavé časti, ako to je pri niektorých klasických ovsených vločkách.

 Ovsené vločky sú aj zdravé, pretože:

  • majú vysoký obsah vitamínov skupiny B a E, sú bohaté na fosfor, horčík, železo, sú bohatým zdrojom vlákniny, obsahujú veľa bielkovín
  • pomáhajú predchádzať zápche, udržujú správnu činnosť hrubého čreva, znižujú hladinu cholesterolu, podporujú činnosť obličiek, pomáhajú pri kožných problémoch,  ale aj  pri zápaloch v tráviacom trakte.

Tieto ovsené vločky si môžete kúpiť v internetovom obchode na www.cilka.sk a ak v týždni od 18.04.2013 do 25.04.2013 uvediete pri svojom nákupe do poznámky heslo Celiakia.sk, bude vám automaticky odrátaná zľava 10% z nákupu tohto tovaru.

 

 

 

 

 

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: zuzanab

Diskusia k magazinu (5)

  • napísal:
    používateľ:
    Zajka1
    pridané:
    19:25 19.4.2013

    To akože mám rozumieť tomu tak, že ovos neobsahuje lepok? To je teda pre mňa veľmi nová informácia, samozrejme ak by to bolo pravda, bolo by to potešujúce....

    • napísal:
      používateľ:
      zuzanab
      pridané:
      16:31 23.4.2013

      Zajka ovos sám osebe je bezlepkový, ale ovsené vločky bežne predávané obsahujú lepok, pretože ovos sa pri zbere nekontroluje a môže sa tam vyskytnúť veľa klíčkov či už pšeničných, jačmenných atd. Preto sa pre celiatikov odporúčajú len špeciálne spracované ovsené vločky ako napríklad tieto. Musia mať aj označenie bezlepkové.

  • napísal:
    používateľ:
    Zajka1
    pridané:
    09:17 24.4.2013

    Ďakujem za odpoveď. A čo proteíny, ktoré sú podobné lepkovým....My sme pred rokom občas zjedli ovsené vločky (teda tie s "lepkom") a krvné testy boli katastrofálne, to sme si teda vypočuli od našej pani doktorky....Odkedy sme to vylúčili z jedálnička, je všetko v poriadku. Určite vyskúšame aj tieto, chcem veriť, že problémy nebudú pretože pred zistením celiakie sme ovsené vločky konzumovali s veľkou obľubou. Prajem pekný deň

    • napísal:
      používateľ:
      kontingent
      pridané:
      20:58 16.6.2013

      ja mam tiez ze vraj celiakiu...a chcel by som sa opytat ako sa to odzrkadli na krvnych testoch co tam je katastrofalne...inak dva roky to uz nejjem...ale mam taky maly dojem ze celozrne aj lepkove potraviny nerobia problem vy to mate ako ako sa to u vas prejavilo?

  • napísal:
    používateľ:
    zuzanab
    pridané:
    14:12 24.4.2013

    Zajka určite vyskúšajte, tieto sú také jemnejšie a aj lepšie sa mi zdajú ako tie klasické. Sú triedené a máte istotu že nemajú lepok. Sú drahšie ako normálne, ale na to sme si už asi pri celiakii "zvykli"... :)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.