Celiakia a potraviny

pridané: 11.11.2010 o 21:22 | vytlačiť
Celiakia a potraviny - Odborný seminár pre pacientov s ochorením celiakia

VSTUP VOĽNÝ!

Termín konania: 20. novembra 2010, (sobota) od 10,00 hod. - 14,30 hod.

Miesto konania: Aula Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU, Radlinského 9, 821 37 Bratislava, (vchod do budovy aj z Kollárovho námestia, zastávka trolejbusu č. 212, č. 207, č. 208, č. 206)


Hlavný organizátor: Potravinárska sekcia SSPLPVV , FCHPT STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD., Bratislava
OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV - Ing. Mikuláš Hajtáš, Bratislava
Odborný garant: MUDr. Igor Páv- gastroenterológ, FNsP Bratislava


P r o g r a m
VI. ročníka medzinárodného odborného seminára Celiakia a potraviny

9,00 – 10,00 hod. Registrácia účastníkov

10,00 – 10,10 hod. Otvorenie a privítanie hostí
/ Ing. L. Staruch, PhD. - FCHPT STU Bratislava,
Ing. M. Hajtáš , PhDr. K. Hajtášová - OZC Bratislava /

10,10 – 10,25 hod. Chyby v stravovaní celiatikov
/ MUDr. B. Pekárková, gastroenterológ pre dospelých, Trnava /

10,25 – 10,40 hod. Vplyv probiotík v klinickej nutričnej štúdii u pacientov
s chronologickými ochoreniami gastrointestinálneho traktu
/ MUDr. K. Rimárová, CSc., LF UPJŠ, Košice
/ MUDr. V. Lovayová, PhD., LF UPJŠ, Košice /

10,40 – 11,30 hod. Celiakia – je pravidelná dispenzarizácia nutná?
Využitie zobrazovacích metód, ultrazvuku u celiakie
/MUDr. D. Bartušek , MUDr. V. Vavříková,
MUDr. M. Dastych, MUDr. J. Prokešová – FNsP Brno, ČR/

11,30 – 11,45 hod. p r e s t á v k a

11,45 – 12,00 hod. Celiatik test – diagnostika a sledovanie celiakie
/PharmDr. D. Mikušová – Monsea, s.r.o Bratislava/

12,00 – 12,15 hod. Chemické látky v našej potrave alebo pohľad chemika na
ochorenie celiakia
/ Ing. N. Hutňanová – Eurolab Lambda a.s. Trnava/

12,15 – 13,15 hod. Prezentácie výrobcov a distribútorov bezlepkových
potravín – blok informácií zástupcov spoločností
Novalim, spol. s. r.o - Ing. J.Poprac, CSc. , Dr. Schär GmbH – J.
Boras, Taliansko, NOMINAL– zdravá výživa - M. Novák, ČR
EUROZONA, s.r.o. – Tomáš Veleba, ČR, EXPRES MENU –
hotové bezlepkové jedlá- P. Sogel, ČR, Jizer.pekárny -P. Dušák /

13,15 – 14,30 hod. Panelová diskusia za účasti odborníkov z oblasti výživy
a potravinárstva - (mliečne, mäsové, pekárenské výrobky, čaje,
nápoje a požívatiny, kozmetika, zloženie potravín, prídavné látky, alergény, kontrola potravín...
/Doc. PharmDr. J. Augustín, PhD., Doc. Ing. M. Greifová, PhD., Ing. G. Greif, PhD., Doc. Ing. J. Hojerová, PhD., Doc. Ing. S. Sekretár PhD., Ing. L. Staruch, PhD., a ostatní prítomní hostia.../

14,30 hod. Záver


Kontakt :
Občianske združenie celiatikov Bratislava
PhDr. Katarína Hajtášová, tel : 02/556 42 718, 0905 881639, e-mail: khajtasova@mail.t-com.



Potravinárska sekcia
Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV
Ústav biotechnológie potravinárstva FCHPT STU Bratislava
Slovenská spoločnosť pre výživu

Občianske združenie celiatikov Bratislava
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: milos

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.