Celiakia a potraviny

pridané: 20.11.2008 o 07:12 | vytlačiť
Potravinárska sekcia
Slovenská spoločnosť pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárske vedy pri SAV
Ústav biotechnológie potravinárstva FCHPT STU Bratislava
Slovenská spoločnosť pre výživu

Občianske združenie celiatikov Bratislava

Celiakia a potraviny
Odborný seminár pre pacientov s ochorením celiakia

Termín konania: 29. novembra 2008, (sobota) od 9,00 hod. - 14,30 hod.

Miesto konania: Aula Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU
Radlinského 9, 821 37 Bratislava
(vchod do budovy aj z Kollárového nám., zastávka trolejbusu č. 212,
č. 207, č. 208, č. 206)
Hlavný organizátor: Potravinárska sekcia SSPLPVV , FCHPT STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD.
Bratislava
OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV - PhDr. Katarína Hajtášová
Bratislava
Odborní garant: MUDr. Igor Páv- gastroenterológ , FNsP Bratislava


P r o g r a m
V. ročníka medzinárodného odborného seminára Celiakia a potraviny

9,00 – 10,00 hod. Registrácia účastníkov

10,00 – 10,10 hod. Otvorenie a privítanie hostí
/ OZC - PhDr. K. Hajtášová, Ing. L. Staruch, PhD., FCHPT STU
OZC – Ing. M. Hajtáš /

10,20 – 10,40 hod. Špecifiká celiakie v detskom veku
/ MUDr. J. Kabátova, detský gastroenterológ – Piešťany /
10,40 – 11,00 hod. Potravinová hypersenzitivita
/ MUDr. E. Majorová, CSc., LF UPJŠ, Košice /
/ MUDr. K. Rimárová, CSc., LF UPJŠ, Košice /

11,00 – 11,15 hod. Pseudoobilniny - zložka bezlepkovej diéty celiatikov
/Doc., Ing. Dodok, PhD., Ing. M. Kováčová, PhD. Ing. Ľ. Mikuš., Ing. L. Staruch, PhD., FCHPT STU Bratislava /

11,15 – 11,30 hod. Chemické zloženie celiatickej múky a cestovín
/Ing. L. Staruch, PhD., Doc. Ing. L. Dodok, PhD. Bc. M. Macák
Bc. M. Juhosová - FCHPT STU Bratislava /
11,30 – 11,40 hod. p r e s t á v k a
11,40 – 11,55 hod. Má tento pacient celiakiu?
Čo by mal lekár pacientovi s diagnózou celiakia povedať
/ MUDr. I. Páv, gastroenterológ pre dospelých – Bratislava/

11,55 – 12,10 hod. Potraviny vhodné pre bezlepkovú diétu
/ T.Veleba, konateľ spoločnosti EUROZONA, s.r.o. ČR /

12,10 – 13,00 hod. Blok informácií výrobcov a distribútorov bezlepkových
potravín
/ Prezentácie zástupcov spoločností : Novalim, spol. s.r.o - Ing.
J. Poprac, CSc., Jizerské pekárny, spol. s.r.o. – Bc. P. Dušák, Dr. Schär GmbH – A. Wenter ,J. Boras, Viedenské pekárne
špeciality, Modra - p. Maderna , Glutenex- Ing. Bečková, ..... /

13,00 – 14,30 hod. Panelová diskusia

14,30 hod. Záver

Sprievodným programom počas celého podujatia bude prezentácia výrobkov jednotlivých výrobcov a distribútorov bezlepkových potravín aj s možnosťou nákupu zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Talianska, Nemecka.

Kontakt :
Občianske združenie celiatikov Bratislava
PhDr. Katarína Hajtášová
tel : 02/556 42 718, fax : 02/556 42 719
mail: khajtasova@stonline.sk
Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
Pridal: milos

Diskusia k magazinu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.