pridané 13.12.2018 o 15:44 prečítané 3868x

Bezlepkový štedrák

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 2
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Na vianočnom stole môžu stáť koláče od výmyslu sveta, ale ak zbadáme štedrák ťažko mu odoláme. Skladá sa z lekváru, makovej, tvarohovej a orechovej plnky.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 250 ml mlieko
  • 15 g droždie
  • 1 lyžica kryštálový cukor (na kvások)
  • 50 g kryštálový cukor
  • 1 ks vajíčko
  • 50 g maslo
  • Tvarohová plnka:
  • 250 g tvaroh
  • 1 ks vajce
  • namočené hrozienka v rume
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • 2 lyžice práškový cukor
  • Maková plnka:
  • 200 g mletý mak
  • 50 ml mlieko
  • 3 lyžice cukor
  • Orechová plnka:
  • 200 g orechy
  • 50 ml mlieko
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • 3 lyžice práškový cukor
  • Dodatky:
  • plech 32x23cm

Postup:

1. Do vlažného mlieka pridáme lyžicu kryštálového cukru, nadrobíme droždie a necháme kvások vykysnúť.
2. Medzitým v miske zmiešame Bakery mix, cukor, rozpustené maslo, vajíčko a kvások z droždia. Všetko vymixujeme na hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť 45 minút.
3. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a rozvaľkáme na papieri na pečenie na tenko.
4. Na prvú časť natrieme lekvár a uložíme druhé tenké cesto, na ktoré natrieme tvarohovú plnku, ďalšie cesto, maková plnka, cesto a nakoniec orechovú plnku a uložíme posledný plát cesta. Necháme ešte prikryté podkysnúť 20 minút.
5. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C 35 minút. Vychladnutý pokrájame.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.