pridané 15.10.2007 o 07:34 prečítané 1833x

Zapečené jablká

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Suroviny:

  •  jablká,
  •  vlašské orechy,
  •  trošku masla,
  •  šťavu z pomarančov,
  •  akýkoľvek lekvár (najčastejšie používam ríbezľový),
  •  škorica,
  •  vanilkový cukor.

Postup:

Umyté jablká ošúpeme, rozdelíme na polky a vyberieme jadrovníky tak, aby sme v jednotlivých polkách urobili väčšie jamky. Do týchto potom dáme pol lyžičky ríbezľového lekváru a lyžičku potlčených vlašských orechov. Na vrch dáme trošku masla a posypeme škoricou a vanilkových cukrom. Jablká poukladáme do jánskej misy a podlejeme pomarančovou šťavou. Pečieme v predhriatej rúre približne 15-20 minút, nie na silnom ohni. Najlepšie chutia ešte teplé.

Pridal(a): Systém

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.