Slávnostná torta

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- na korpus:
- - 6 vajec
- - 250 g kryštálového cukru
- - 200 g mletých orechov alebo mandlí
- - 1 polievková lyžica solamylu alebo bezlepkovej pečivovej múky
- - štipka soli
- krém:
- - 400 g sladkej smotany
- - 150 g bielej čokolády
- - 150 g tvarohu (nie hrudkovitý, ale krémový)
- - 2 polievkové lyžice práškového cukru
Postup:
Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. K bielkom pridáme štipku soli a ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s cukrom a potom s tuhým snehom.
Mleté mandle alebo orechy zmiešame so solamylom a zľahka vmiešame do cesta. Formu vymastíme a posypeme múkou alebo vyložíme papierom na pečenie, naplníme ju pripraveným cestom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 30 minút. Upečený korpus opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.
Na krém rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu s cukrom a za stáleho miešania pridávame krémový tvaroh. Krém necháme vychladnúť.
Ušľaháme smotanu a pridáme po lyžiciach krém z bielej čokolády.
Korpus pozdĺžne rozdelíme a naplníme tretinou pripraveného krému. Celú tortu nakoniec pokryjeme vrstvou krému.
Pridal(a): mariatezourova