pridané 17.7.2013 o 21:12 prečítané 3991x

Škoricovníky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Vhodné na sladké raňajky ku káve :)

Suroviny:

  • 200g bezlepkovej múky MIX B
  • 3 lyžice kryšt.cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 200 ml mlieka
  • 1 droždie
  • Trochu soli
  • 75g masla
  • Škorica
  • 2ks vanilkový cukor

Postup:

Múku, cukor, olej, soľ, zohriate mlieko a soľ vymiešame na vláčne cesto . Dáme na teplé miest a necháme nakysnúť. Po nakysnutí vyšúľame dlhší hrubší rezanec, z jednej strany natrieme maslom zasypeme škoricou, vanilkovým cukrom a stočíme do tvaru osieho hniezda. Takto pripravíme asi 7 škoricovníkov. Povrch potrieme maslom. Pečieme pri teplote 200 st. asi 20-30 minút . Po upečení polejeme maslom a zasypeme vanilkovým cukrom.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (2)

  • napísal:
    používateľ:
    natasaf
    pridané:
    10:19 25.7.2013

    1 cele droždie na 200 g múky? to klasické droždie alebo sušené?

  • napísal:
    používateľ:
    natasaf
    pridané:
    07:13 30.7.2013

    Ja som ich robila, dala som asi 20g kvasníc klasických, urobila kvasok a pridala k muke, ale bolo to velmi riedke, tak som pridala cca 70 g UNI múky, Cele cesto som si po vykysnutí rozvalkala, poukladala nan tenké platky masla, posypala škoricou, zmotala a nakrájala na 3 cm kúsky dala na plech podkysnúť a potom piecť, vlastne podobný postup ako lucika..... a boli výborné, makkučké. Zbytok som si dala do mraznicky a po rozmrazení v mikrovlnke sú stale velmi dobre :))))

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.