Škoricovníky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vhodné na sladké raňajky ku káve :)
Suroviny:
- 200g bezlepkovej múky MIX B
- 3 lyžice kryšt.cukru
- 2 lyžice oleja
- 200 ml mlieka
- 1 droždie
- Trochu soli
- 75g masla
- Škorica
- 2ks vanilkový cukor
Postup:
Múku, cukor, olej, soľ, zohriate mlieko a soľ vymiešame na vláčne cesto . Dáme na teplé miest a necháme nakysnúť. Po nakysnutí vyšúľame dlhší hrubší rezanec, z jednej strany natrieme maslom zasypeme škoricou, vanilkovým cukrom a stočíme do tvaru osieho hniezda. Takto pripravíme asi 7 škoricovníkov. Povrch potrieme maslom. Pečieme pri teplote 200 st. asi 20-30 minút . Po upečení polejeme maslom a zasypeme vanilkovým cukrom.
Pridal(a): lucika079
Diskusia k receptu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- natasaf
- pridané:
- 10:19 25.7.2013
1 cele droždie na 200 g múky? to klasické droždie alebo sušené?
-
-
napísal:
- používateľ:
- natasaf
- pridané:
- 07:13 30.7.2013
Ja som ich robila, dala som asi 20g kvasníc klasických, urobila kvasok a pridala k muke, ale bolo to velmi riedke, tak som pridala cca 70 g UNI múky, Cele cesto som si po vykysnutí rozvalkala, poukladala nan tenké platky masla, posypala škoricou, zmotala a nakrájala na 3 cm kúsky dala na plech podkysnúť a potom piecť, vlastne podobný postup ako lucika..... a boli výborné, makkučké. Zbytok som si dala do mraznicky a po rozmrazení v mikrovlnke sú stale velmi dobre :))))