pridané 19.9.2012 o 22:27 prečítané 2127x
Sacherova torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Keďže pečiem rovnaké lepkové aj bezlepkové koláče naraz, mám rada jednoduché recepty. Jedným z našich obľúbených je tento :
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 polievková lyžica kakaa
- 3 polievkové lyžice múky
- 1/2 sáčku kypriaceho prášku
- soľ
Postup:
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, pridám štipku soli, 2 lyžice cukru, kakao a žĺtka vymiešané s treťou lyžicou cukru. Potom pridám múku a prášok do pečiva. Poriadne vymiešam a pečiem vo forme. Po upečení a vychladnutí korpus prerežem a natriem džemom.
Sacherovú tortu pečiem v okrúhlej forme a pred podávaním zdobím šľahačkou.
Tirolskú roládu pečiem vo forme na srnčí chrbát a na záver ju polejem čokoládou.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: javho
Pridal(a): zuzanab