pridané 29.5.2019 o 10:59 prečítané 4525x

Rýchla bezlepková torta – Švarcvaldská

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

ľahká

Nemusíte sa báť piecť torty. S našími produktami to je celkom jednoduché. Napríklad táto rýchla bezlepková torta na spôsob švarcvaldskej je skutočne jednoduchá a výsledok je hodný skúseného cukrára. Tradičná švarcvaldská torta je kombináciou čokoládovej torty, lahodného čokoládového alebo šľahačkového krému a najmä – nesmú chýbať čerešne. Presvedčte sa sami, že to je ľahšie, než by ste čakali.

Suroviny:

  • 1 balenie bezlepkového Perníku v prášku Novalim
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml oleja
  • 2 vajcia
  • 1-2 PL kakaa
  • Na plnku:
  • 250 ml šľahačky
  • 250 g dobrej horkej čokolády
  • 1 pohár zaváraných čerešní (môžu byť aj višne)
  • čokoládová posýpka na ozdobu

Postup:

Celé vajcia rozmiešame vidličkou alebo mixérom. Pridáme mlieko a olej a premiešame.
Do tekutej zmesi prisypávame zmes na Perník a kakao a krátko vymiešame do hladkej hmoty.
Cesto vylejeme do tortovej formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je korpus prepečený. Potom tortu vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, odstránime formu a necháme ju úplne vychladnúť.
Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku. Šľahačku necháme zovrieť a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Rozmiešame, kým sa očkoláda úplne neroztopí. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
Zavárané čerešne necháme odkvapkať, zaváraninovú šťavu si odložíme na pokvapkanie korpusu.
Keď korpus vychladne, zarovnáme ho, rozrežeme vodorovne na dve polovice a obe pokropíme čerešňovou šťavou z vnútornej strany.
Vychladnutú zmes na plnku vyšľaháme mixérom do krémova. Polovicu plnky natrieme na spodný pokropený korpus, na plnku naukladáme čerešne, prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme.
Povrch torty potrieme plnkou a zvyšnú plnku použijeme na dozdobenie.
Napokon tortu posypeme čokoládovou posýpkou a prípadne dozdobíme čerešňami.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.