pridané 20.6.2022 o 09:25 prečítané 465x

Pudingové košíčky s ovocím bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Recept na tento efektný dezert vyzerá na prvý pohľad vcelku náročne. Opak je však pravdou. Krehké bezlepkové cesto je rýchlo hotové, puding uvaríte raz-dva, ozdobíte ovocím a hotovo. A ak máte naozaj naponáhlo, namiesto prípravy krehkého cesta, môžete použiť aj naše hotové chladené bezgluténové linecké cesto. Výsledok bude rovnako očarujúci.

Suroviny:

  • Potrebujeme:
  • Na krehké cesto:
  • 300 g Promix UNI alebo PK alebo PK špeciál + na pomúčenie dosky
  • 90 g masla
  • 90 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • ½ ČL vanilkovej pasty
  • 1 balíček kypriaceho prášku bez lepku
  • Štipka soli
  • Na pudingovú náplň:
  • 1 balíček kakaového pudingu bez lepku
  • 0,5 l mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • Na dokončenie:
  • Drobné ovocie (čučoriedky, černice, ríbezle alebo maliny)
  • 2 plátky želatíny

Postup:

Postup:
Pripravíme si krehké cesto. V mise spolu vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovou pastou na hladký krém. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne ich zapracujeme do zmesi. Postupne pridávame preosiatu múku, kypriaci prášok a soľ. Vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré vyformujeme do gule a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, pokojne však aj na dlhšie.
Kým cesto odpočíva, pripravíme si puding podľa návodu na obale a necháme ho vychladnúť. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Jemne olejom vymastenými formičkami na košíčky vykrajujeme kruhy a prstami vtláčame naspäť do formičky. Dobre pozatláčame aj po okrajoch formičiek. Formičky s cestom poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 15 minút, kým sú košíčky zlatavé. Upečené necháme vychladnúť a opatrne povyberáme z formičiek. Naplníme pudingom, poukladáme ovocie a potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Košíčky skladujeme v chlade.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.