pridané 30.5.2008 o 16:24 prečítané 2490x
Piškóta pre bezlepkovú diétu
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 5 bielkov, 5 žĺtkov, štipku soli, prášok do pečiva, 1 PL studenej vody, 5 PL bezlepkovej múky Promix Uni, 5 PL kryštálového cukru
Postup:
Bielka, soľ a studenú vodu vyšľaháme mixérom (nie na pevný sneh), počas šľahania pridávame cukor - vyšľaháme penu. Potom pridávame žĺtka, prášok do pečiva a múku. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov. Po desiatich minútach stlmíme a dopečieme ešte asi 10-15 minút. Hotovú piškótu môžeme využiť ľubovoľne: napríklad ju môžeme naplniť ovocím a šľahačkou a zrolovať. Skrátka každému podľa jeho chuti:)
Pridal(a): Tinkusa