pridané 30.5.2008 o 16:24 prečítané 2490x

Piškóta pre bezlepkovú diétu

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Suroviny:

  • 5 bielkov, 5 žĺtkov, štipku soli, prášok do pečiva, 1 PL studenej vody, 5 PL bezlepkovej múky Promix Uni, 5 PL kryštálového cukru

Postup:

Bielka, soľ a studenú vodu vyšľaháme mixérom (nie na pevný sneh), počas šľahania pridávame cukor - vyšľaháme penu. Potom pridávame žĺtka, prášok do pečiva a múku. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme v trúbe vyhriatej na 220 stupňov. Po desiatich minútach stlmíme a dopečieme ešte asi 10-15 minút. Hotovú piškótu môžeme využiť ľubovoľne: napríklad ju môžeme naplniť ovocím a šľahačkou a zrolovať. Skrátka každému podľa jeho chuti:)

Pridal(a): Tinkusa

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.