Orechová torta

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Suroviny na korpus: 5 vajec 250 g pomletých orechov 100 g práškového cukru mletá vanilka 2 lyžice strúhanky bezlepkovej maslo a hladká múka na vymastenie a vysypanie formy. Suroviny na plnku: 6 vajec 150 g práškového cukru 200g kryštálový cukor 100 g celých orechov 500 g masla (hera)
Postup:
Postup na korpus: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a mletou vanilkou do peny, postupne primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov, pomleté orechy a strúhanku. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi pol hodiny. Vychladnutý tortový korpus dva razy prekrojíme. Naplníme pripravenou plnkou. Položíme druhý plát a boky potrieme plnkou a posypeme opraženými a posekanými orechami. (Vrch torty možeme tiež potrieť plnkou alebo čokolátovou polevou. Postup na plnku: Z kryštálového cukru upálime karamel, do ktorého vysypeme celé vlašské orechy a obalíme ich v karameli. Celé to vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nadrobno nasekáme (roztlčieme). V miske nad parou šľaháme celé vajcia, keď sa na nich začne tvoriť pena pridáme rozdrvený karamel aj s orechmi a šľaháme až kým sa karamel úplne rozpustí (cca 30 min.). Zhustnutú zmes necháme úplne vychladnúť. V miske si vymiešame maslo s cukrom a keď je pekne vyšľahané postupne doň zašľahávame karamelovú zmes. Plníme tortu.
Pridal(a): Veronika