pridané 6.4.2008 o 14:45 prečítané 2213x

Nepravý krémeš

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Suroviny:

  • Piškóta/môže byť aj obyčajná z múky/
  • 200g práškového cukru
  • 100g zemiakového škrobu/Amylon, Solamyl/
  • 1 kypriaci prášok
  • 5 vajec
  • 3 zlaté klasy/Dr.Oetker/
  • 2 šľahačky v prášku/Dr.Oetker/
  • 1,3 dcl mlieka
  • stužovač do šľahačky
  • 150g masla
  • 200g práškového cukru

Postup:

Žĺtky vymiešame s 2/3 práškového cukru a pridáme sneh vyšlahaný z bielkov, do ktorého sme vmiešali zvyšok práš. cukru a zemiakový škrob zmiešaný s kypr.práškom. Vylejeme na plech/40x35cm/ vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200st.
Z 1l mieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding. Cukor vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladený puding.
Z 300ml mlieka, šľahačky a stužovaču si pripravíme šľahačku podľa návodu.
Po upečení piškótu necháme vychladnúť a natrieme na ňu plnku a na ňu dáme šľahačku. Posypeme grankom alebo postrúhanou čokoládou.

Pridal(a): lucika

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.