pridané 15.2.2018 o 22:14 prečítané 1230x

Najsladšia valentínka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Pokiaľ ste zaneprázdnení rovnako ako ja, túto krásnu valentínku zvládnete úplne hravo aj po práci. A pokiaľ mi budete tvrdiť, že nemáte komu takúto valentínku napiecť, myslím si, že ten, na koho sa každé ráno pozeráte v zrkadle, si to zaslúži v prvom rade

Suroviny:

  • a 12 valentínskych cupcakov budeme potrebovať:
  • 200 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 200 ml plnotučného alebo kokosového mlieka
  • 90 g kokosového oleja
  • 2 vajíčka (veľkosť L)
  • 100 g trstinového cukru
  • 30 g kvalitného holandského kakaa
  • 320 g bezlepkovej múky Promix PK špeciál
  • 12 g bezlepkového kypriaceho prášku
  • 100 g čokoládových čipsov alebo nasekanej tmavej čokolády (nemusí byť)
  • Krém:
  • 250 ml plnotučného alebo kokosového mlieka
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 50 g práškového cukru
  • 250 g masla izbovej teploty alebo kokosového oleja izbovej teploty (musí byť stále tuhý)
  • 100 g kvalitnej tmavej čokolády
  • Na dokončenie:
  • 100 g bielej čokolády (alebo kvalitnej tmavej)
  • 1 čokotransfer (nemusí byť)
  • Cukrové srdiečka a iné ozdôbky (pozor na zloženie! - pozerajte len ryžové alebo kukuričné)
  • Čerstvé ovocie na dozdobenie

Postup:

1. Rúru zapneme a rozohrejeme. Čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopíme, mafinkový plech si vystelieme veľkými mafinkovými košíčkami. K roztopenej čokoláde pridáme kokosové mlieko, vajíčka a cukor a dobre rozmiešame.

2. V druhej miske zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a čoko čipsy a prilejeme vajíčkovo - čokoládovú zmes. Zľahka premiešame - iba tak, aby sa hmota spojila a naplníme pripravené mafinkové košíčky. Do každého košíčku dáme približne 2 - 3 PL cesta.

3. Vložíme do rozhorúčenej rúry a upečieme. Medzitým si uvaríme puding na krém - 200 ml kokosového mlieka privedieme k varu, vo zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob, ktorý pridáme k vriacemu mlieku a uvaríme do zhustnutia.

4. Puding preložíme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu pudingu - neurobí sa nám potom na ňom koža a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

5. Čokoládu na krém roztopíme a necháme mierne schladnúť, no nie stuhnúť - keby bola čokoláda príliš teplá, mohol by sa kokosový olej roztopiť. Kokosový olej vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do peny. Puding v miske prešľaháme alebo premiesime, aby nemal hrudky, a pridáme ku kokosovej pene. Dobre premiešame a ako posledné zašľaháme schladnutú čokoládu. Asi 1 - 2 PL krému si vložíme do malého cukrárskeho vrecka s malou okrúhlou špičkou a zvyšok krému preložíme do veľkého cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a odložíme bokom.

6. Upečené mafinky necháme vychladnúť na mriežke. Pomocou malého nožíka vyrežeme v strede každej mafinky otvor, ale iba tak veľký, aby sa doň nám zmestila 1 ČL džemu. Mafinky naplníme, dozdobíme čokoládovým krémom a odložíme do chladničky.

7. Na čokoládové valentínky roztopíme bielu čokoládu, ktorú rozotrieme na čokotransfer. Vložíme do chladničky a necháme mierne stuhnúť - čokoláda sa nám nesmie zlievať, ale musí sa dať pekne nakrájať. Nakrájame malé obdĺžničky a necháme stuhnúť úplne.

8. Peknú ozdobnú stranu olemujeme krémom - nakreslíme obálku a do stredu vložíme srdiečko (ako pečať). Necháme ďalších 10 min tuhnúť.

9. Cupcaky dozdobíme ovocím a čokoládovými valentínkami a necháme stuhnúť úplne.

TIP NA PRÍPRAVU

Čokoládový krém si môžete pripraviť už deň vopred, no neodkladajte ho do chladničky, museli by ste ho znovu vyšľahať. Namiesto toho si ho prikrytý odložte na kuchynskú linku a na ďalší deň spotrebujte.

Sladké valentínske vypekanie, kamoškovia moji!
S láskou
Vaša Peťa ❤️

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.