Medová torta bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta? My sme to skúsili a výsledok bol úžasný. Medová torta bez lepku z nášho chladeného medového cesta s vanilkovou plnkou a čokoládovou polevou bude zaručene chutiť všetkým milovníkom tohto vianočného tradičného koláčika.
Suroviny:
- 1 medové cesto
- Novalim
- Na plnku:
- 350 ml mlieka
- 1 bezl. vanilkový puding v prášku
- 150 g masla
- 2 PL prášk. cukru
- marhuľový džem
- 200 g horkej čokolády
- 2 PL kokosového tuku
Postup:
Cesto premiesime, vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrojíme z neho
4 kruhy s priemerom asi 18 cm. Pečieme ich na plechu s papierom
na teplote 180°C asi 12-14 minút. Z odrezkov cesta vykrojíme malé
stromčeky.
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme
hustý puding. Necháme ho úplne
vychladnúť. Maslo a práškový cukor
vyšľaháme do krémova a potom
po lyžiciach prišľahávame puding.
Pláty cesta potrieme najprv marhuľovým
džemom a potom vrstvou plnky.
Zvyšnou plnkou potrieme okraje
a povrch torty. Naplnenú tortu necháme
v chlade, aby plnka stuhla.
Potom ju polejeme čokoládovou
polevou, na ktorú roztopíme čokoládu
s tukom, ozdobíme stromčekmi
a necháme do druhého dňa odstáť
Pridal(a): NovalimSK