pridané 1.2.2023 o 13:52 prečítané 195x

Medová torta bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Medovníčky sú tradičná vianočná klasika a pravdepodobne nechýbajú na žiadnom štedrovečernom stole. Čo tak ale upiecť si niečo nové, ale zároveň zachovať tradíciu voňavého medového cesta? My sme to skúsili a výsledok bol úžasný. Medová torta bez lepku z nášho chladeného medového cesta s vanilkovou plnkou a čokoládovou polevou bude zaručene chutiť všetkým milovníkom tohto vianočného tradičného koláčika.

Suroviny:

  • 1 medové cesto
  • Novalim
  • Na plnku:
  • 350 ml mlieka
  • 1 bezl. vanilkový puding v prášku
  • 150 g masla
  • 2 PL prášk. cukru
  • marhuľový džem
  • 200 g horkej čokolády
  • 2 PL kokosového tuku

Postup:

Cesto premiesime, vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrojíme z neho
4 kruhy s priemerom asi 18 cm. Pečieme ich na plechu s papierom
na teplote 180°C asi 12-14 minút. Z odrezkov cesta vykrojíme malé
stromčeky.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme
hustý puding. Necháme ho úplne
vychladnúť. Maslo a práškový cukor
vyšľaháme do krémova a potom
po lyžiciach prišľahávame puding.
Pláty cesta potrieme najprv marhuľovým
džemom a potom vrstvou plnky.
Zvyšnou plnkou potrieme okraje
a povrch torty. Naplnenú tortu necháme
v chlade, aby plnka stuhla.
Potom ju polejeme čokoládovou
polevou, na ktorú roztopíme čokoládu
s tukom, ozdobíme stromčekmi
a necháme do druhého dňa odstáť

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.