pridané 15.5.2018 o 22:17 prečítané 1456x

Marhuľkovo - kakaový koláč s tvarohom a bielkovou penou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

priemerná

Tento koláč chutí presne tak, ako vyzerá - FENOMENÁLNE

Suroviny:

  • Kakaové trené cesto:
  • 125 g masla izbovej teploty
  • 75 g trstinového cukru
  • 3 vajíčka izbovej teploty (veľkosť L)
  • 100 g kefíru alebo 80 ml mlieka (živočíšneho alebo rastlinného)
  • 150 g bezlepkovej múky Promix PK špeciál
  • 50 g kvalitného holandského kakaa
  • 6 g bezlepkového kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • Tvarohová plnka:
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 250 g syrového krému (cheesecream)
  • 50 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • šťava z 1 limetky
  • 50 g trstinového cukru
  • 720 g scedeného marhuľového kompótu (použila som 2 veľké sklá) alebo mrazeného či čerstvého ovocia
  • 10 g mletej škorice
  • Bielková pena:
  • 4 bielky
  • 150 g trstinového cukru
  • 30 g kukuričného škrobu

Postup:

1. Rúru zapneme a rozohrejeme. Maslo s cukrom vyšľaháme do svetlej peny. Po jednom pridáme vajíčka a dobre vymiešame.

2. Múku s kakaom, kypriacim práškom a soľou premiešame. Vmiešame do maslovo - vajíčkovej zmesi a dobre premiešame. Za stáleho miešania pridáme kefír a malo by nám vzniknúť ľahko rozotierateľné cesto.

3. Cesto vylejeme do hlbokého plechu vystlaného papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

4. Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, cheesecream, žĺtky, mlieko, vanilku, cukor a limetkovú šťavu na hladkú zmes. Vylejeme na kakaové cesto a rovnomerne rozotrieme.

5. Na vrch tvarohovej plnky poukladáme odkvapkané marhule a celý povrch zasypeme mletou škoricou. Takto nachystaný koláč vložíme do rozhorúčenej rúry a pečieme 40 - 45 min.

6. Po 35 - 40 minútach pečenia začneme šľahať bielky s cukrom do tuhej, no krémovej peny. Do hotovej peny pridáme kukuričný škrob, dobre premiešame a rozotrieme na horúci koláč. Vložíme späť do rúry a dopečieme do zlatista.

7. Hotový koláč necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Takto schladnutý vložíme do chladničky a necháme úplne stuhnúť. Nakrájame a môžeme podávať.

S láskou
Vaša Peťa
❤️

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.