Makovník
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborný sladký makovník :)
Suroviny:
- 200g bezlepkovej múky MIX B
- 1 droždie
- 200 ml teplého mlieka
- 50g kryšt. cukru
- 2 lyžice oleja
- Štipka soli
- 250g mletého maku
- 100g prášk. cukru
- 100g masla
- 1 vajce na potretie
Postup:
Z múky, cukru, mlieka, oleja, droždia a soli si pripravíme kysnuté cesto. Vymiešame do hladka a necháme podkysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
Cesto si potom vyložíme na pomúčenú dosku a zľahka len rukami porozťahujeme do kruhu asi do hrúbky cesta 1 cm.
Z mletého maku, prášk. cukru a rozpusteného masla si pripravíme plnku, ktorou potom naplníme cesto. Cesto si po okrajoch zložíme, aby plnka nevyšla von a zavinieme. Potrieme rozpusteným maslom a pečieme asi 10 minút pri teplote 220 st. a potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme ďalej pri teplote asi 200 st. ďalších 30-40 minút.
Pridal(a): lucika079
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Vincp
- pridané:
- 15:20 26.1.2019
S cestom sa vobec nedalo pracovat, doslova sa lialo po vykysnuti, pridala som viac muky, takmer rovnake množstvo ako do povodneho cesta. Velmi sa trha aj napriek tomu a uvidime vysledok