pridané 9.8.2013 o 22:47 prečítané 5658x

Makovník

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

Výborný sladký makovník :)

Suroviny:

  • 200g bezlepkovej múky MIX B
  • 1 droždie
  • 200 ml teplého mlieka
  • 50g kryšt. cukru
  • 2 lyžice oleja
  • Štipka soli
  • 250g mletého maku
  • 100g prášk. cukru
  • 100g masla
  • 1 vajce na potretie

Postup:

Z múky, cukru, mlieka, oleja, droždia a soli si pripravíme kysnuté cesto. Vymiešame do hladka a necháme podkysnúť na teplom mieste asi 30 minút.
Cesto si potom vyložíme na pomúčenú dosku a zľahka len rukami porozťahujeme do kruhu asi do hrúbky cesta 1 cm.
Z mletého maku, prášk. cukru a rozpusteného masla si pripravíme plnku, ktorou potom naplníme cesto. Cesto si po okrajoch zložíme, aby plnka nevyšla von a zavinieme. Potrieme rozpusteným maslom a pečieme asi 10 minút pri teplote 220 st. a potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme ďalej pri teplote asi 200 st. ďalších 30-40 minút.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    Vincp
    pridané:
    15:20 26.1.2019

    S cestom sa vobec nedalo pracovat, doslova sa lialo po vykysnuti, pridala som viac muky, takmer rovnake množstvo ako do povodneho cesta. Velmi sa trha aj napriek tomu a uvidime vysledok

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.