pridané 17.9.2012 o 21:45 prečítané 7535x

Mäkký perníkový koláč

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Mäkký perníkový koláč

Suroviny:

  • 2 hrnčeky múky Jizerky (cca 300 g)
  • 1 hrnček cukru (možte pridat aj vanilkový cukor)
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 2 celé vajcia
  • 3/4 hrnčeka vlažného mlieka
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 1 hrnček oleja
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • podľa chuti orechy, hrozienka, kandizované ovocie
  • džem a čokoláda na poliatie

Postup:

Najprv si ohrejeme mlieko a dáme do neho rozpustit med, v mise vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom pridáme mlieko s rozpusteným medom.
V ďalšej mise si nachystáme suchú zmes - múka + prášok do perníka + kakao. Obe zmesi spojíme a podľa chuti pridáme orechy, hrozienka, kandizované ovocie.
Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme v rúre na 170 stupňov cca 25 minút. Po vybratí z rúry koláč potrieme džemom a po vychladnutí polejeme čokoládou.

Naozaj výborný koláčik s jednoduchou prípravou.
Dobrú chuť

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Sisa98

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.