pridané 2.6.2021 o 12:00 prečítané 280x

Lávový koláč bez lepku s malinovou omáčkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Dnes niečo pre všetkých milovníkov čokolády. Čokoládový lávový koláč bez lepku s omáčkou z malín je láska na prvé ochutnanie. Kto by si nedal hriešny dezert s tekutou čokoládovou plnkou? Vyskúšajte si ho upiecť podľa nášho receptu.

Suroviny:

  • 200 g kvalitnej horkej čokolády (60-70%)
  • 60 g Promix PK alebo PK špeciál (prípadne Novalim pohánkovej múky)
  • 140 g masla
  • 70 g krupicového alebo trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • Na malinovú omáčku:
  • 150 g mrazených malín
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • Mätové lístky na ozdobu

Postup:

Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu s maslom. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme čokoládovú hmotu a jemne premiešame. Nakoniec gumenou varechou vmiešame preosiatu bezlepkové múku Promix PK alebo PK špeciál. Keramické formičky (prípadne formu na muffiny) si vymažeme trochou masla a cesto do nich rovnomerne nalejeme. Formičky poukladáme na plech na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme 8-12 minút (závisí to aj od rúry), koláčiky sú hotové vtedy, keď sa odlepujú od stien formičiek a zvrchu sú jemne chrumkavé. Dôležité je, aby sa upiekol len povrch koláča a vnútro ostalo vláčne a tekuté. Po upečení necháme koláče pár minút postáť, potom ich opatrne vyberieme z foriem. Malinovú omáčku si pripravíme tak, že všetky suroviny necháme spolu prevariť za stáleho miešania, potom odstavíme a precedíme cez jemné sitko. Koláče prelejeme omáčkou a ozdobíme lístkami čerstvej mäty. Podávame hneď po dopečení.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.