pridané 18.9.2012 o 22:16 prečítané 2519x

kysnutý koláč

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

kysnutý koláč

Suroviny:

  • 1/2 kg múky Promix Forte
  • 1/4 mlieko /vody/
  • 50 g droždie
  • 6 kociek cukru

Postup:

2 dcl oleja 2 vajcia + žltok navyše Do misy dáme múku a na okraj misy urobíme kvások. Najprv rozdrobíme droždie, pridáme cukor a vlážne mlieko. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Tento základ cesta možeme použiť na dolky alebo babovku: Babovka: do základu môžeme pridat hrozienka, alebo orechy. Po upečení potrieme olejom a po vychladnutí posýpeme cukrom. Tvarohovo lekvárové koláčky: Použijeme plech s guľatými formičkami. Do nich dáme trochu cesta na to plnku s tvarohom, hrozienka, lekvár , plnku zase prikryjeme tenkou vrstvou cesta tak, aby sa vytvoril koláčik alebo buchtička. Potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v stredne vyhriatej trúbe. Prajem veľa zdaru.

Recept bol prenesený zo starej Celiakia.sk, autore receptu: tina1

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.