Karamelovy krem
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 5 dl plnotucneho mlieka
- 40 g bezlepkovej majzeny (na kremy)
- 2 zltka
- 80 g krystaloveho cukru
Postup:
Do hrnca alebo väcsej panvice dame 80 g cukru.Na strednej teplote platne nechame bez miesania karamelizovat.Karamel nesmie byt tmavohnedy,lebo bude mat horku chut.
Zalejeme 4 dl mlieka a pomaly miesame,kym sa karamel celkom rozpusti(asi 2 minuty).Tato zmes varime na miernej teplote.
Do zvysneho 1 dl mlieka rozmiesame majzenu a 2 zltka.
Hrniec alebo panvicu zoberieme zo sporaku a za staleho miesania pomaly prilievame zmes majzeny,mlieka a zltok do karamelizovaneho mlieka.
Na koniec znovu povarime asi 1 minutu.
Prelejeme do napr.sklenenej nadoby,kde karamelovy krem castejsie premiesame,kym nevychladne.
Ja zakryvam nadobu asi po 10.minutach priesvitnou foliou,aby sa nevytvorila koza.
PS:ak musi niekto dodrziavat bezlaktozovu dietu,mlieko treba nahradit bezlaktozovym,nie vsak sojovym mliekom.
Pridal(a): Soleil
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Soleil
- pridané:
- 11:06 6.4.2008
Hoi gasi, do hotoveho kremu je odporucane vmiesat asi 2 dcl vyslahanej slahacky. Ja to ale nerobim, tych "milych" kalorii je tu aj tak viac nez dost. :-)