Jogurtová torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jogurtová torta
Suroviny:
- 1 veľký 500gr biely jogurt
- 1 kyslú smotanu
- 1 práškovú šľahačku
- 1 vanilkový cukor (kto má rád sledšie, môže pridať aj trochu kryštálového)
- 1,5 dl mlieka
- 1 jemne mletá želatína Dr. Oetker
Postup:
Chcem sa s vami podeliť o recept na jogurtovú tortu:
Vyšľaháte 1 veľký 500gr biely jogurt, 1 kyslú smotanu, 1 práškovú šľahačku, 1 vanilkový cukor (kto má rád sledšie, môže pridať aj trochu kryštálového) a 1,5 dl mlieka. V 1 dl horúcej nie vracej šťavy nechať rozpustiť 1 jemne mletú želatínu od Dr.Oetker. Keď trocha vychladne zamiešať ju do jogurtovej masy.
Do formy striedame vrstvy jogurtovej masy, ovocia a piškôt namočených v ovocnej šťave. Tortu je dobre nechať cez noc v chladničke. Ak ju potrebujete skôr, dajte ju na 1 hodinu do mrazničky. Keď je v nízkej nádobe určite stuhne. Ovocie môžte pridať rôzne, čerstvé, mrazené, kompótové, len kiwi nedávajte. Obsahujú látku, ktorá bráni želatíne stuhnúť.
Dúfam, že vám bude chutiť.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: monicka
Pridal(a): zuzanab