pridané 12.3.2009 o 16:56 prečítané 5004x
jednoducha piskotova torta
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ozdobit sa moze aj marcipanom,zelatinovymi cukrikmi alebo pouzijeme farebnu ryzu.
Suroviny:
- 4vajcia,20dkg pras.cukru,1dcl oleja,1dcl vody,20dkg promix UNI,1/2 kypr.prasku Na napln mozeme pouzit dzem,alebo rozne kremy. Napr.Vanilkovy krem=Zlaty klas,0,4l mlieka,3 lyzice cukru,maslo
Postup:
Zltky vyslahame s cukrom do peny,pridame olej,vodu a muku zmiesanu s praskom do peciva.Nakoniec primiesame vyslahane bielky. Cesto vylejeme do tortovej formy(24cm priemer)a pecieme pri teplote 180stupnov. Korpus prekrojime a naplnime dzemom,alebo pudingovym kremom. Ten si pripravime tak,ze si v mlieku uvarime zlaty klas,pridame cukor a do teplej zmesi vmiesame do hladka zmaknute maslo(klasicke).Ak chceme dve farby,tak rozdelime to na dve casti a do druhej pridame kakao.Cely korpus potrieme este zlatym klasom,alebo dzemom a polejeme cokoladovov polevov.
Pridal(a): wiera