pridané 6.4.2008 o 14:54 prečítané 2151x

Jahodová pochúťka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200g práškového cukru
  • 100g zemiakovej múčky/škrob-Amylon, solamyl/
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 zlaté klasy /Dr.Oetker/
  • 600ml mlieka
  • 200g práškového cukru
  • 1 konzerva jahod
  • 2 šľahačky v prášku
  • 300ml mlieka
  • Stužovač dp šľahačky

Postup:

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom(2/3).Bielky vymiešame dotuha a pridáme prášk.cukor(1/3).Do žĺtkov pridáme zemiakovvú múčku s kypr.práškom a bielky.Dáme na plech/30x25/ vyložený papierom na pečenie.
Z mlieka a zlatého kladu si uvaríme hustý puding.Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding.Jahody rozmixujeme a pridáme do plnky.
Z mlieka, šľahačky a stužovača si připravíme šľahačku podľa návodu .
Na vychladnutu piškótu natruieme plnku a šľahačku a posypeme postrúhanou čokoládou.

Pridal(a): lucika

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.