pridané 3.6.2012 o 22:26 prečítané 3413x

Hrnčeková bábovka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

priemerná

Suroviny:

  • 5 vajec1 hrnček kryštálového cukru1 hrnček oleja5  sáčkov pudingu Zlaté klasy Dr. Oetkerštipka solištipka sodabikarbonátyolej,al. maslo a solamyl  na vymastenie a vysypanie formy

Postup:

5 celých vajec vyšľaháme (najlepšie el. šľahačom)  s cukrom. Potom postupne zašľaháme  olej. Po zapracovaní Zlatých klasov s vareškou zmes opäť pre-šľaháme. Nakoniec pridáme soľ a sodabikarbónu.  Zmes vlejeme do vymastenej a solamylom vysypanej bábovkovej formy. 1/3 zmesy môžeme zmiešať s kakaom, prípadne hrozienkami a vlejeme do bábovkovej formy.  Pečieme 50 min. pri 170 stupňoch, prvých 10 min. piecť pri 220 stupňoch .  Prajem Vám DOBRÚ CHUŤ k fantastickej pochúťke ! 

Pridal(a): efana

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.