pridané 10.11.2014 o 08:34 prečítané 2661x
Gaštanová bábovka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bábovka z gaštanovej, kokosovej a sezamovej múky
Suroviny:
- 80 g Jizerka ,
- 50 g gaštanová múka, 70 g kokosová múka, 60 g sezamová múka
- 30 g zero cukor, 3 PL brezový cukor (alebo 150 g kryštálového cukru)
- 4 vajcia
- 1,5 dcl oleja
- 1,5 dcl vlažnej vody
- 1/2 PDP
- 2 KL kakaa
Postup:
Vymiešať z bielok tuhý sneh, pridať cukor, žĺtka , olej , vodu a preosiate muky s PDP. Jednu tretinu cesta zafarbíme kakaom.
Formu som vymastila maslom a vysypala kokosom. Vyliať blede cesto, do toho tmavé a piecť na 180 stupnov cca 40 minut. treba vyskúšat. Poleva : 90 % čokoláda + 1 KL kokosového oleja.
Pridal(a): DanaDianka