pridané 24.3.2013 o 10:09 prečítané 6011x

Dobošové rezy

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

Fantastický dobośový rez:)

Suroviny:

  • 70g kryšt.cukru
  • 100g bezl. Múky MIX B
  • 5 vajec
  • Plnka:
  • 500 ml mlieka
  • 2 krát vanilkový puding
  • 60 g horkej čokolády
  • Rum
  • 125 g masla
  • 150 g prášk.cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Čokoládová poleva:
  • 75g horkej čokolády
  • 50g masla

Postup:

Žĺtky a kryšt. cukor vymiešame do peny, pridáme múku a len zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravíme si 2 plechy, ktoré vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozdelíme na 2 polovice a rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme pri teplote 200 stupňov 5-10 minút. Po upečení rozrežeme na 3 časti. ( Vznikne nám 6 plátov)

Plnka.
Z mlieka, van. cukru a vanilk. pudingu uvaríme hustý puding. V horúcom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu. V miske si vymiešame prášk. cukor s maslom, pridáme vychladený puding a rum. Natrieme na jednotlivé pláty a vrch polejeme čok. polevou

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.