pridané 18.11.2007 o 12:16 prečítané 2685x

Čokoládovo-jahodovo-vanilková torta

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

náročná

Plniť to môžme podľa toho koľko času nato máme-ale keď sa to plní na striedačku do kruhu je to veľmi zaujímavé.

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200g práškového cukru
  • 100g zemiakovej múčky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 čokoládové pudingy
  • 1 vanilkový puding
  • 1 jahodový puding
  • 1300 ml mlieka
  • 200g masla
  • 300g práškového cukru

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme zemiakový škrob s kypriacim prášom do pečiva a sneh.Dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Pomaly upečieme.Z 600ml mlieka uvaríme čokoládový puding.150g práškového cukru vymiešame s maslom/125g/ a pridáme vychladnutý čokoládový puding.Z 400ml mlieka uvaríme vanilkový pudning.Necháme vychladnúť.100g práškového cukru vymiešame s maslom/75g/ a pridáme vychladnutý vanilkový puding.Z 300 ml lieka uvaríme jahodový puding, necháme vychladnúť.100g práškového cukru vymiešame s maslom/75g/ a pridáme vychladnutý jahodový puding.
Tortu rozkrojíme na 2-krát a jednotlivé plnky striedavo striekame na každý plát-aby z toho potom vznikla šachovnica, ale môžme to tam dať aj na striedačku normálne na jeden plát vanilkovú plnku, na druhý jahodovú a vrch a boky čokoládovú.

Pridal(a): lucika

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.