Bezlepkový zákusok na Valentína – kakaové srdiečka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nielen na sviatok všetkých zaľúbených, ale kedykoľvek máte chuť na kakaovú dobrotu si môžete upiecť tento bezlepkový zákusok. Krásne kakaové srdiečka poliate čokoládovou polevou a ozdobené čerstvým ovocím nenechajú nikoho chladného. Jednoduchý a rýchly bezlepkový recept, ktorý zvládne každý!
Jeho základom je naša bezgluténová múka Promix PK alebo jej “bezalergénová sestra” Promix PK špeciál. Obe boli vyvinuté špeciálne na prípravu piškótového a treného cesta, z ktorého napečiete tie najlepšie korpusy, koláče, zákusky a piškót.
Suroviny:
- 120 g Promix PK alebo PK špeciál
- 5 vajec
- 30 g kryštálového cukru
- 60 g práškového cukru
- 3 PL kakaa
- Na plnenie a zdobenie:
- Jahodový lekvár
- Plátky čerstvých jahôd
- Lístky mäty
- Cukrové ozdoby
- Na čokoládovú polevu:
- 100 g masla
- 3 PL kakaa
- 100 g práškového cukru
- 2 PL mlieka
Postup:
Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. V druhej mise vyšľaháme na sneh bielky s kryštálovým cukrom.
Potom obe zmesi jemne zmiešame a po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Nakoniec jemne vmiešame aj preosiate kakao.
Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho formičkou vykrajujeme srdiečka. Jahodovým lekvárom lepíme spolu vždy dve srdiečka, ktoré potom z jednej strany namáčame do čokoládovej polevy.
Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín nad parou. Polevu necháme zaschnúť.
Bezlepkový zákusok nakoniec ozdobíme plátkami jahôd, mätovými lístkami a cukrovými srdiečkami.
Pridal(a): NovalimSK