pridané 22.3.2021 o 10:00 prečítané 223x

Bezlepkový zákusok na Valentína – kakaové srdiečka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

priemerná

Nielen na sviatok všetkých zaľúbených, ale kedykoľvek máte chuť na kakaovú dobrotu si môžete upiecť tento bezlepkový zákusok. Krásne kakaové srdiečka poliate čokoládovou polevou a ozdobené čerstvým ovocím nenechajú nikoho chladného. Jednoduchý a rýchly bezlepkový recept, ktorý zvládne každý!
Jeho základom je naša bezgluténová múka Promix PK alebo jej “bezalergénová sestra” Promix PK špeciál. Obe boli vyvinuté špeciálne na prípravu piškótového a treného cesta, z ktorého napečiete tie najlepšie korpusy, koláče, zákusky a piškót.

Suroviny:

  • 120 g Promix PK alebo PK špeciál
  • 5 vajec
  • 30 g kryštálového cukru
  • 60 g práškového cukru
  • 3 PL kakaa
  • Na plnenie a zdobenie:
  • Jahodový lekvár
  • Plátky čerstvých jahôd
  • Lístky mäty
  • Cukrové ozdoby
  • Na čokoládovú polevu:
  • 100 g masla
  • 3 PL kakaa
  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL mlieka

Postup:

Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. V druhej mise vyšľaháme na sneh bielky s kryštálovým cukrom.
Potom obe zmesi jemne zmiešame a po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Nakoniec jemne vmiešame aj preosiate kakao.
Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho formičkou vykrajujeme srdiečka. Jahodovým lekvárom lepíme spolu vždy dve srdiečka, ktoré potom z jednej strany namáčame do čokoládovej polevy.
Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín nad parou. Polevu necháme zaschnúť.
Bezlepkový zákusok nakoniec ozdobíme plátkami jahôd, mätovými lístkami a cukrovými srdiečkami.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.