pridané 27.6.2018 o 13:48 prečítané 1780x

Bezlepkový rebarborový zákusok

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Kyslá chuť rebarbory v kombinácii so sladkým vanilkovým krémom a čokoládou ...

Suroviny:

  • Piškóta:
  • 5 ks vajcia
  • 150 g bezlepková múčna zmes na piškótové cesto Cake mix Liana
  • 150 g práškový cukor
  • 3 lyžice vlažná voda
  • Rebarbora:
  • 2 ks vanilínový cukor Liana
  • Vanilkový krém:
  • 800 ml mlieko
  • 2 ks Zlatým krém Liana
  • 40 g kryštálový cukor
  • 100 g práškový cukor
  • 200 g maslo
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g čokoláda 70% Liana
  • 250 g rastlinný tuk
  • 1 lyžica olej
  • Dekoračná fólia na čokoládu

Postup:

1. Ošúpanú rebarboru nakrájame na kolieska, zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň rebarboru.

2. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej nádobe vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme vodu. Zmes Cake mix po lyžiciach zapracujeme do žĺtkovej masy. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na rebarboru a upečieme v rúre na 175 st dozlatista.

3. Uvaríme puding z mlieka, Zlatého krému a kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a prišľaháme vychladnutý puding.

4. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme na druhý plech. Odstránime papier na pečenie. Natrieme vanilkový krém. Polejeme čokoládovou polevou. Použila som dekoračnú fóliu na čokoládu. Dáme do chladničky stuhnúť.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.