pridané 25.3.2024 o 09:38 prečítané 182x

Bezlepkový pšenovník s malinami a tvarohom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

veľmi ľahká

Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami. Dobrota, ktorá dobre padne na raňajky či k šálke kávy alebo čaju. Poďte si pozrieť náš najnovší recept. Veríme, že vás zaujme a že ho čoskoro vyskúšate. Neoľutujete :-)

Suroviny:

  • Potrebujeme:
  • 150 g pšena
  • 50 g Novalim ryžovej múky
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 100 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g malín + na ozdobu
  • Maslo na vymastenie formy
  • Mandľové lupienky na posypanie
  • Lístky mäty alebo bazalky na ozdobu
  • Práškový cukor na posypanie

Postup:

Pšeno najprv sparíme vriacou vodou a potom varíme v dostatočnom množstve vody asi 15 minút do úplného zmäknutia. Scedíme a necháme vychladnúť.
Pšeno dáme do veľkej misy, pridáme ryžovú múku, tvaroh, vajcia a cukor. Dôkladne spolu premiešame. Nakoniec opatrne zapracujeme aj umyté a osušené maliny.
Zmes vylejeme do maslom vymastenej okrúhlej formy s priemerom 25-28 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 30-40 minút do zlatista. Približne 10 minút pred dopečením koláč posypeme mandľovými lupienkami, aby sa zapiekli do chrumkava.
Upečený vychladnutý koláč ozdobíme ešte malinami, lístkami mäty alebo bazalky a posypeme práškovým cukrom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.