pridané 18.9.2018 o 09:34 prečítané 1600x

Bezlepkový opitý Izidor

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

Koláčik, ktorý obsahuje veľa orechov, rumu a 70%-tnú čokoládu :)

Suroviny:

  • Cesto :
  • 150 g maslo
  • 150 g práškový cukor
  • 4 ks vajcia
  • 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
  • 120 g mleté orechy
  • 70 g Cake mix Liana
  • 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva
  • Orechová plnka :
  • 200 g mleté orechy
  • 100 g práškový cukor
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • 2 dl rum
  • Kakaový krém :
  • 6 ks žĺtky
  • 3 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
  • 100 g práškový cukor
  • 250 g maslo
  • Poleva :
  • 100 g čokoláda 70% Liana
  • 50 g rastlinný tuk na polevy
  • 10 g maslo
  • Dodatky : plech 25x35 cm, 1 pohár ríbezľový džem

Postup:

1. V jednej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a v druhej miske mixérom vymixujeme do peny žĺtky, cukor, maslo.
2. Pridáme Cake mix, kypriaci prášok do pečiva, orechy, kakao a ručne zamiešame. Zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z vaječných bielkov.
3. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
4. Upečené a vychladnuté cesto potrieme ríbezľovým džemom.
5. Na džem navrstvíme orechovú plnku , na ňu kakaový krém a necháme stuhnúť.
6. Vrch polejeme čokoládovou polevou a necháme znova stuhnúť.

Postup orechová plnka:
1. Zmiešame orechy, rum, práškový a vanilínový cukor.

Postup kakaový krém:
1. Žĺtky, kakao a práškový cukor mixujeme nad parou 10 minút, aby sa hmota dobre prehriala.
2. Do vychladnutej masy vmixujeme maslo a urobíme jemný krém.

Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk a maslo.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.