pridané 5.10.2018 o 11:28 prečítané 2640x

Bezlepkový medový krémeš

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Skvelá kombinácia jemného medového cesta a lahodného vanilkového krému.

Suroviny:

  • Cesto :
  • 400 g Cake mix Liana
  • 120 g práškový cukor
  • 70 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
  • 2 vajcia
  • pár kvapiek rumová aróma
  • Krém :
  • 1 l mlieka
  • 3 ks Zlatý krém Liana
  • 150 g práškový cukor
  • 150 g maslo
  • rumová aróma na dochutenie
  • 150 ml smotana na šľahanie

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske na vláčnu hmotu. Rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a pečieme na opačnej strane plechu pri teplote 180st 7 - 10 minút. Z mlieka a Zlatých krémov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Povrch pudingu potrieme trochou masla, aby sa nám nevytvorila kôrka. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutý puding. Natrieme na prvý plát cesta. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a navrstvíme na krém. Prikryjeme druhým plátom a necháme na chladnom mieste 5-6 hodín odstáť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.