pridané 18.10.2018 o 11:59 prečítané 1604x

Bezlepkový linecký zákusok

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Jemný, jednoduchý, rýchly a zároveň taaak chutný :)

Suroviny:

  • 1. cesto:
  • 250 g Cake mix Liana
  • 150 g maslo
  • 1 ks vajce
  • 100 g práškový cukor
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • džem.
  • 2. cesto:
  • 200 g maslo
  • 180 g práškový cukor
  • 5 ks vajec
  • 150 g mleté orechy
  • 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
  • 2 postrúhané jablká
  • 2 lyžice strúhanka alebo mleté sušienky bez lepku
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g čokoláda Liana 45%
  • 25 g maslo
  • 50 ml mlieko

Postup:

1. Zo zmesi Cake mix Liana, masla, vajíčka, práškového a vanillínového cukru vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto natrieme džem a na džem rozotrieme pripravené 2. cesto.
2. Pripavíme druhé cesto. Maslo s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, zomleté orechy, kakao, postrúhané jablká, strúhanku alebo zomleté sušienky a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na 1. cesto potreté džemom.
3. Cesto zarovnáme a dáme piecť pri teplote 180 °C asi 35 minút.
4. Povrch koláča je po upečení veľmi jemný, čiže musí poriadne vychladnúť a až potom naň natrieme džem a polejeme čokoládou.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.