pridané 20.4.2021 o 14:53 prečítané 226x

Bezlepkový krémeš s jahodami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Najlepší, aký ste jedli. Taký je náš bezlepkový krémeš s jahodami, ktorý si môžete aj vy napiecť podľa nášho receptu. Presvedčíme vás, že pripraviť si domáce bezlepkové cesto je skutočne jednoduché a potom sa môžete pohrať s rôznymi receptami. Jedným z nich je napríklad tento, ktorý je ako stvorený na jarné maškrtenie.

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 250 g bezgluténovej múky NOVALIM Promix PK špeciál
  • 250 g jemného krémového tvarohu (nízkotučného)
  • 250 g masla
  • štipka soli
  • Na plnku:
  • 400 g mrazených alebo čerstvých jahôd
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 500 g nízkotučného krémového tvarohu
  • 400 ml šľahačky
  • 8 plátkov želatíny
  • 2 PL práškového cukru

Postup:

Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a tvaroh spolu premiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme ho do chladničky na 3-4 hodiny, ideálne cez noc.
Dobre vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, obe rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej doske na rovnaké obdĺžniky a oba pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 17 minút. Odporúčame na jednom obdĺžniku naznačiť rezy budúcich koláčikov, aby sa nám hotový krémeš ľahšie krájal.
Na plnku povaríme jahody s kryštálovým cukrom do mäkka a prepasírujeme ich cez jemné sito. Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Tvaroh, šľahačku, práškový cukor vymiešame mixérom do nadýchaného krému. Želatínu vyžmýkame a na slabom ohni ju za stáleho miešania rozpúšťame v prepasírovaných jahodách (neprevárame). Dve lyžice tvarohovej plnky vmiešame do jahôd a potom celú zmes vylejeme späť do zvyšného tvarohového krému a dobre premiešame. Krém necháme v chlade, kým nezačne tuhnúť.
Tuhnúci krém nanesieme na jeden plát upečeného cesta, prikryjeme ho plátom cesta s naznačenými rezmi a dáme do chladničky na páč hodín úplne stuhnúť. Bezlepkový krémeš s jahodami podávame posypaný práškovým cukrom a ozdobené jahodami.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.